Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

15 καλλιτεχνικά σωματεία σε Πορεία στο υπουργείο Πολιτισμού




Πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πραγματοποίησαν την Τετάρτη συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς του πολιτισμού, καταγγέλλοντας «τα βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τους καλλιτέχνες όπως και όλους τους εργαζόμενους».

Οι εκπρόσωποι περισσότερων από 15 σωματεία, παρέδωσαν στη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Π. Γερουλάνου, Κατερίνα Χατζοπούλου, το κοινό ψήφισμά τους, με το οποίο απαιτούν, μεταξύ άλλων, «αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό τουλάχιστον στο 2%» και καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, την «εμπορευματοποίηση» του πολιτισμού. Ζήτησαν επίσης από κοινού συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συνθήματα όπως «όχι στη μαύρη εργασία», επικράτησαν στη συγκέντρωση των εκπροσώπων και μελών των φορέων, νωρίτερα το πρωί, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, από όπου ξεκίνησε η πορεία.

Το ψήφισμα «ήταν μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που συνυπέγραψε και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, όπως και άλλα σωματεία», είπε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύα Μελά.

«Σ΄ ένα πλαίσιο οξυμένων εργασιακών προβλημάτων, δεν δεχόμαστε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πολιτισμό. Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση των φορέων και τον έλεγχο της καλλιτεχνικής παραγωγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για παράδειγμα στο Ίδρυμα Νιάρχου» πρόσθεσε η ίδια.

Στο μεταξύ η πρόεδρος του ΣΕΗ, Λίλα Καφαντάρη, προειδοποίησε ότι «δεν θα αφήσουμε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών στην οποία συμμετέχουν εθελοντές, χωρίς να παρέμβουμε», όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες, παρουσία ελεγκτών του ΙΚΑ και επιθεώρησης εργασίας, στις παραστάσεις του Θωμά Μοσχόπουλου και του Άγγελου Παπαδημητρίου.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου