Σάββατο 7 Ιουλίου 2012
Το σχέδιο για τη φορολογική αμνηστία και τα νέα τεκμήρια
Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται στην Καραγιώργη Σερβίας
για την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο πρέπει να
είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου. Ήδη εξετάζεται νέο σύστημα το
οποίο θα αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης. Προβλέπει ακόμη και
παροχή φορολογικής αμνηστίας σε όσους θέλουν να πληρώσουν ένα ποσοστό
επί των χρημάτων που θα εμφανίσουν προκειμένου να πάρουν φορολογικό...
συγχωροχάρτι.
Το σχέδιο αντικατάστασης των τεκμηρίων έχει περιγραφεί στο πρόγραμμα
της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, στηρίζεται στην ηλεκτρονική καταγραφή
όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων έτσι ώστε να δημιουργηθεί
μια πλήρης βάση δεδομένων για όλους τους φορολογούμενους. Γράφει
συγκεκριμένα, το πρόγραμμα: «Δημιουργείται βάση δεδομένων, μέσα στην
οποία θα καταχωρείται το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου, ενώ
ταυτόχρονα θα προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι
Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης (π.χ. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ενοίκια, Ι.Χ.,
ιδιωτικά σχολεία κλπ) για τον καθένα. Οι δαπάνες αυτές, δεν θα αποτελούν
αφαιρετικό στοιχείο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αλλά για
τον ακριβή προσδιορισμό του ετήσιου καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος».
Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό εισόδημα που θα εμφανίζουμε στη
φορολογική μας δήλωση, δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό που
θα προκύπτει με βάση τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης. Και αν αυτό
συμβαίνει, τότε θα φορολογούμαστε με βάση τις πραγματικές δαπάνες
διαβίωσης και όχι το πραγματικό εισόδημα που θα δηλώνουμε.Το ...συγχωροχάρτι
«Κατά την πρώτη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου, θα καταγραφούν τα πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη βάση αυτή, καταθέσεις και επενδύσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα θα επιβαρύνονται με φόρο 5%, με εξαίρεση εκείνες που προέρχονται από «ξέπλυμα χρήματος, εγκληματικές ενέργειες και όσες ανήκουν σε πολιτικούς. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί για τα κεφάλαια του εξωτερικού με τους νόμους 3842/2010 και 3943/2011 στη βάση της εθελουσίας συμμόρφωσης. Με τη διαδικασία αυτή, αποδίδεται αμνηστία σε ό,τι δηλωθεί για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια Νέα Αρχή για όλους».
Το κείμενο προέρχεται από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηρίζεται εξαιρετικά φιλόδοξο καθώς θα πρέπει να καταγραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των Ελλήνων. Στην πράξη, θα προκύψουν πολλά προβλήματα όπως:
• Τι θα γίνει με τους κοινούς λογαριασμούς
• Πως ακριβώς θα διαχωριστούν τα χρήματα που προέρχονται από απλή φοροδιαφυγή από αυτά που έχουν προέλθει από εγκληματικές δραστηριότητες
• Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα
«Καθολικό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες»
Στο σύστημα, θα καταχωρείται η ετήσια ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, η οποία θα περιέχει τις όποιες αλλαγές της περιουσιακής κατάστασης, τα ετήσια εισοδήματα του φορολογούμενου και τις πραγματικές δαπάνες, όπως αυτά θα διαμορφώνονται κάθε χρόνο. Έτσι, ουσιαστικά οι φορολογικές δηλώσεις θα μετατραπούν σε μια καθολική ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες η οποία θα υποβάλλεται όχι μόνο από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες (δικαστές, εφοριακούς, δημοσιογράφους κλπ) αλλά από όλους τους Έλληνες. Για να υποστηριχτεί το καθολικό πόθεν έσχες θα πρέπει να γίνουν και τα ακόλουθα:
• Υποχρέωση Τραπεζών στην υποβολή στοιχείων (δανείων, πιστωτικών, καρτών, καταθέσεων, φυσικών προσώπων) στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης Διαβίωσης). Για αυτό το θέμα έχει ήδη υπογραφεί σχετική υπουργική απόφαση αλλά η υλοποίηση είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
• Υποχρέωση των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΦΑ) στην υποβολή στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης Διαβίωσης).
• Κατάργηση των μέχρι σήμερα τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίστηκαν λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης και οδήγησαν σε φορολογικές αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις. Η αντικατάστασή τους, θα γίνει από τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης.
• On line σύνδεση των Ταμειακών Μηχανών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, με τη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε κάθε συναλλαγή (έκδοση απόδειξης) να καταγράφεται και να μην είναι δυνατό να αλλοιωθεί.
• Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων ( e - invoicing ), με καταγραφή, όχι μόνο της έκδοσης, αλλά και της πληρωμής του τιμολογίου. Αντίστοιχη on line σύνδεση με το Γ.Γ.Π.Σ. Μέτρο, που καταπολεμά οριστικά τα πλαστά τιμολόγια.
• Υποχρέωση των Συμβολαιογράφων (ως απαραίτητη προϋπόθεση που θα παράγει έννομο αποτέλεσμα), για on line ενημέρωση της Γ.Γ.Π.Σ. για τις συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν αγοροπωλησίες ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές.
• Υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.
Fpress.gr
Γράμα από τη Μάνη: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία
Μέ ενα γράμα από τη Μάνη με αρωμα Ελλάδας δίνει κουράγιο σε όλους τους Έλληνες!
Πολλοί αναφέρουν συχνά την γνωστή φράση ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ''εμείς'' τους ενημερώνουμε ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ! Η πίστη στον Θεό , στην Πατρίδα και στην οικογένεια κρατάει αναμμένη μέσα μας την σπίθα του Εθνικισμού και των ιδανικών της Ελληνικής φυλής.
Αναφέρω πιο πάνω το «Εμείς» γιατί αντιλαμβάνομαι ότι οι σημερινοί νέοι που έχουν σωστές πατρικές διδαχές, όλο και πιο πολύ αυξάνονται και καθημερινά δίνουν "μάχη" να διαλύσουν τις προσπάθειες των προδοτών που πολεμούν να μας οδηγήσουν στην απομόνωση, την μοναχικότητα , την αμάθεια - στρέβλωση ώστε να χαθεί αυτό το σπάνιο είδος του κόσμου, τη φυλή που ονομάζεται Έλληνες. Ναι, όντως είμαστε σπάνια φυλή που διαφαίνεται στην προσπάθεια των υπολοίπων για αντιγραφή. Τους ενημερώνουμε ότι δεν θα καταφέρουν να μας αφανίσουν!
Πάντα στην ιστορία σε περιόδους των ΄΄Παχέων αγελάδων'' υπήρχε κάμψη του Εθνικισμού, αλλά στην σκιά των ΄΄Ισχνών αγελάδων'' η αναπτέρωση του ηθικού γίνεται όλο και πιο μεγάλη. 'Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουμε ακόμα!!! Λαμπρές σελίδες της παλαιότερης αλλά και σύγχρονης ιστορίας μας έχουν γραφτεί από μεγάλους ανθρώπους, ιστορικούς που πραγματικά είναι παραδείγματα προς μίμηση.
Δυστυχώς όμως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε στην Ελλάδα έχουν προδιαγράψει μία πορεία καταστροφής χωρίς να μπορούμε να απομακρυνθούμε, γι' αυτό ένα από τα λίγα όπλα που μας απομένουν, εκτός της λεβεντιάς μας είναι η υπομονή και η προετοιμασία για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται ,μένοντας προσκολλημένοι στην Εθνική ιδέα.
Πρέπει οι λιγοστοί εναπομείναντες Έλληνες να ενημερωθούν για την πραγματικότητα της καταστάσεως, να αφυπνιστούν και να διατηρήσουν την Πατρίδα, τον πολιτισμό μας, την Παράδοση, τα Ιστορικά Δίκαια του Έθνους μας και την ιδέα της Ελληνικότητας. Πρέπει να πιστέψουν και ν' αγωνιστούν για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας, για μια Μεγάλη Ελλάδα και έναν Νέο Ελληνικό Πολιτισμό.
Ας αφήσουμε τον άνεμο να κυματίζει την γαλανόλευκη Ελληνική μας Σημαία ψηλά, τη Σημαία του Σταυρού, η οποία συνοψίζει όλα της Φυλής μας τα ιδανικά και τις αθάνατες αξίες. Η σημαία μας που συμβολίζει την πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα. Την ευσέβεια και την φιλοπατρία. Τον Χριστό και τον Ελληνισμό, με τις εννέα οριζόντιες γραμμές, όσες και συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ».
Ας θυμηθούμε ότι οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν συμβιβάστηκαν. Για Εκείνους, πάντοτε, ήταν ή η Ελευθερία ή τίποτα. Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στο σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Ας ξαναθυμηθούμε όλα αυτά, και τον πολιτισμό που κινδυνεύουμε να χάσουμε. Μόνο εάν ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο θα επαναλάβουμε το θρίαμβο του πνεύματος και της ανθρώπινης σκέψεως που κάποτε ήταν προνόμια μόνο των προγόνων μας. Όπως τον θρίαμβο τον οποίον πέτυχε ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Δημόκριτος, ο Σοφοκλής, ο Φειδίας και ο Πλούταρχος. Τον θρίαμβο που θύμιζε Θερμοπύλες, Μαραθώνες, Σαλαμίνες και Πλαταιές. Τον θρίαμβο που θύμιζε την ατελείωτη στρατιά ηρώων, που με το αίμα που έχυναν πότιζαν τη γη και δίδασκαν το δρόμο της αρετής και του καθήκοντος και όλα για την Πατρίδα.
Νέοι θυμηθείτε τους νέους στα πανάρχαια χρόνια που με μία ασπίδα και ένα δόρυ έδιναν όρκο μπροστά στο ναό για την Πατρίδα τους. Οι ατρόμητοι αυτοί νέοι κρατώντας τα όπλα που τους εμπιστεύονταν η Πατρίδα και έδιναν τον εξής όρκο «Ου καταισχύνω τα όπλα, ουδ'εγκαταλείψω τον παραστάτην αυτών, ότω αν στοιχίσω. Αμύνω δε και υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών. Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι . Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω». «Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου, όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω, θα υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια και μόνος και με πολλούς, και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη και καλύτερη απ' όση θα μου παραδοθεί . Και τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω.»
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων.
Το fund που ποντάρει σε άνοδο του Χρηματιστηρίου
Ένα
διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο έχει συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια ευρώ και
περιμένει την ευκαιρία, επενδύοντας σε ελληνικές μετοχές
Ο George Elliott είναι συνηθισμένος στο να αντιμετωπίζεται ως κάπως αλλόκοτος. Ως ιδρυτής της Naftilia Asset Management, ο επενδυτής προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για ένα hedge fund που δεν προτίθεται να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός ελληνικές μετοχές. Τον Μάρτιο συναντήθηκε στο Λονδίνο με έναν διαχειριστή επενδύσεων, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού κάθισαν στο τραπέζι, του ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να στοιχηματίσει στην Ελλάδα. Ήθελε απλώς να ακούσει για τη στρατηγική του hedge fund, λέει ο Elliott.
Ο Elliott, πριν του απαντήσει, έθεσε τις δικές του ερωτήσεις, μια εκ των οποίων ήταν εάν ο διαχειριστής κεφαλαίων είχε επενδύσει στη Ρωσία μετά την κρίση νομίσματος του 1998, στην Αργεντινή προ δεκαετίας μετά τη χρεοκοπία της χώρας ή στον Standard & Poor΄s 500 τον Μάρτιο του 2009, όταν ο δείκτης διολίσθησε σε χαμηλό 13 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, η απάντηση ήταν όχι. «Τότε, δεν είστε κατάλληλος για να συζητήσετε μαζί μου περί Ελλάδας, αφού έχετε χάσει τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες των τελευταίων 20 ετών», ήταν η απάντηση του Elliott.
Ο διαχειριστής κεφαλαίων τελικά συμφώνησε να επενδύσει στο hedge fund ελληνικών ευκαιριών της Naftilia, λέει ο Elliott, χωρίς να ονοματίζει το νέο του πελάτη. Όταν ξεκινάς να μιλάς για συγκεκριμένες μετοχές, «τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται», λέει ο Elliott, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τον Οκτώβριο. «Παράλληλα, νιώθουμε και εξαιρετικά μοναχικοί. Είμαστε από τους ελάχιστους ανθρώπους εκεί έξω που αισθάνονται αισιόδοξοι».
Δύσκολο να φανταστεί κανείς το γιατί. Η Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 21,9%. Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει σημειώσει πτώση 90% από το τέλος του 2007. «Υπάρχει μια τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με την καθαρότητα και τη βιωσιμότητα των κερδών» για τις ελληνικές εταιρείες, λέει ο James Butterfill, στρατηγικός αναλυτής διεθνών χαρτοφυλακίων στην Coutts & Co του Λονδίνου. «Αν έχετε ένα προφίλ πολύ υψηλού κινδύνου, ίσως μπορείτε ψαρέψετε ευκαιρίες εκεί».
Έστω κι έτσι, ο 39χρονος Elliott έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για το fund, σύμφωνα με άτομο που έχει άμεση γνώση του θέματος. Κανένα ποσό από τα κεφάλαια δεν έχει τοποθετηθεί στην «παραγωγή» ακόμα, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης. Στις 20 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε μια συμμαχία που θα επιδιώξει ανακούφιση από τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν και τα εξωτερικά δάνεια.
Αποφεύγει τις τράπεζες. «Όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε, καταγράφηκαν απίστευτες αποδόσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και απίστευτη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος», λέει ο Elliott. «Εάν η Ελλάδα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία».
Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ένα σενάριο το οποίο ο Elliott δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό, οι επενδυτές θα μπορούν να αγοράσουν μετοχές ακόμα πιο φθηνά. «Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, οι κερδοσκόποι θα βάλουν στις τσέπες τους τεράστια χρηματικά ποσά», λέει. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης δυσκολίες για τους Έλληνες. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εκτίμησε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 55% μετά την εγκαθίδρυση του νέου νομίσματος.
«Το αν θα επωφεληθούμε από μια τέτοια κατάσταση, προσπαθώντας να βγάλουμε χρήματα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, που θα περνούν πραγματικά δύσκολες στιγμές, είναι ένα δύσκολο ερώτημα, που δεν μπορώ να απαντήσω», λέει ο Elliott. «Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο».
Ο δρόμος προς το ρίσκο
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη διαχείριση κεφαλαίων στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ο Elliott ξεκίνησε ιην καριέρα ιου σιον οικονομικό κλάδο το 1 997 ως επενδυτικόΒ τραπεζίτης της Societe Generale. Η Naftilia διαχειρίζεται περί τα 400 εκατ. δολάρια και διοικεί hedge funds που εστιάζουν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και σε επιχειρήσεις του κλάδου πυρηνικής ενέργειας.
Το βασικό ναυτιλιακό fund της Naftilia ξεκίνησε το 2004, σημείωσε απόδοση 29% το πρώτο έτος και συγκέντρωνε κέρδη τα τρία επόμενα έτη, προτού υποχωρήσει 26% το 2008 και 20% πέρυσι. Η έδρα του Elliott ήταν το Ντουμπάι, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει ένα γραφείο στη γενέ-τειρά του, την Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2010. Πέρασε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μελετώντας ισολογισμούς επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα δίκτυο επαφών εντός της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας και πραγματοποιώντας συναντήσεις με επενδυτές.
Ο George Elliott είναι συνηθισμένος στο να αντιμετωπίζεται ως κάπως αλλόκοτος. Ως ιδρυτής της Naftilia Asset Management, ο επενδυτής προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για ένα hedge fund που δεν προτίθεται να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός ελληνικές μετοχές. Τον Μάρτιο συναντήθηκε στο Λονδίνο με έναν διαχειριστή επενδύσεων, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού κάθισαν στο τραπέζι, του ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να στοιχηματίσει στην Ελλάδα. Ήθελε απλώς να ακούσει για τη στρατηγική του hedge fund, λέει ο Elliott.
Ο Elliott, πριν του απαντήσει, έθεσε τις δικές του ερωτήσεις, μια εκ των οποίων ήταν εάν ο διαχειριστής κεφαλαίων είχε επενδύσει στη Ρωσία μετά την κρίση νομίσματος του 1998, στην Αργεντινή προ δεκαετίας μετά τη χρεοκοπία της χώρας ή στον Standard & Poor΄s 500 τον Μάρτιο του 2009, όταν ο δείκτης διολίσθησε σε χαμηλό 13 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, η απάντηση ήταν όχι. «Τότε, δεν είστε κατάλληλος για να συζητήσετε μαζί μου περί Ελλάδας, αφού έχετε χάσει τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες των τελευταίων 20 ετών», ήταν η απάντηση του Elliott.
Ο διαχειριστής κεφαλαίων τελικά συμφώνησε να επενδύσει στο hedge fund ελληνικών ευκαιριών της Naftilia, λέει ο Elliott, χωρίς να ονοματίζει το νέο του πελάτη. Όταν ξεκινάς να μιλάς για συγκεκριμένες μετοχές, «τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται», λέει ο Elliott, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τον Οκτώβριο. «Παράλληλα, νιώθουμε και εξαιρετικά μοναχικοί. Είμαστε από τους ελάχιστους ανθρώπους εκεί έξω που αισθάνονται αισιόδοξοι».
Δύσκολο να φανταστεί κανείς το γιατί. Η Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 21,9%. Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει σημειώσει πτώση 90% από το τέλος του 2007. «Υπάρχει μια τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με την καθαρότητα και τη βιωσιμότητα των κερδών» για τις ελληνικές εταιρείες, λέει ο James Butterfill, στρατηγικός αναλυτής διεθνών χαρτοφυλακίων στην Coutts & Co του Λονδίνου. «Αν έχετε ένα προφίλ πολύ υψηλού κινδύνου, ίσως μπορείτε ψαρέψετε ευκαιρίες εκεί».
Έστω κι έτσι, ο 39χρονος Elliott έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για το fund, σύμφωνα με άτομο που έχει άμεση γνώση του θέματος. Κανένα ποσό από τα κεφάλαια δεν έχει τοποθετηθεί στην «παραγωγή» ακόμα, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης. Στις 20 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε μια συμμαχία που θα επιδιώξει ανακούφιση από τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν και τα εξωτερικά δάνεια.
Αποφεύγει τις τράπεζες. «Όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε, καταγράφηκαν απίστευτες αποδόσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και απίστευτη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος», λέει ο Elliott. «Εάν η Ελλάδα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία».
Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ένα σενάριο το οποίο ο Elliott δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό, οι επενδυτές θα μπορούν να αγοράσουν μετοχές ακόμα πιο φθηνά. «Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, οι κερδοσκόποι θα βάλουν στις τσέπες τους τεράστια χρηματικά ποσά», λέει. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης δυσκολίες για τους Έλληνες. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εκτίμησε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 55% μετά την εγκαθίδρυση του νέου νομίσματος.
«Το αν θα επωφεληθούμε από μια τέτοια κατάσταση, προσπαθώντας να βγάλουμε χρήματα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, που θα περνούν πραγματικά δύσκολες στιγμές, είναι ένα δύσκολο ερώτημα, που δεν μπορώ να απαντήσω», λέει ο Elliott. «Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο».
Ο δρόμος προς το ρίσκο
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη διαχείριση κεφαλαίων στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ο Elliott ξεκίνησε ιην καριέρα ιου σιον οικονομικό κλάδο το 1 997 ως επενδυτικόΒ τραπεζίτης της Societe Generale. Η Naftilia διαχειρίζεται περί τα 400 εκατ. δολάρια και διοικεί hedge funds που εστιάζουν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και σε επιχειρήσεις του κλάδου πυρηνικής ενέργειας.
Το βασικό ναυτιλιακό fund της Naftilia ξεκίνησε το 2004, σημείωσε απόδοση 29% το πρώτο έτος και συγκέντρωνε κέρδη τα τρία επόμενα έτη, προτού υποχωρήσει 26% το 2008 και 20% πέρυσι. Η έδρα του Elliott ήταν το Ντουμπάι, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει ένα γραφείο στη γενέ-τειρά του, την Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2010. Πέρασε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μελετώντας ισολογισμούς επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα δίκτυο επαφών εντός της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας και πραγματοποιώντας συναντήσεις με επενδυτές.
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012
Πάρτε ενα τύπο που θέλει και αύξηση μισθού!!!!!!
Αύξηση στους μισθούς των βουλευτών θέλει και ο Άδωνης!
«Οφείλω δημοσίως να εκφράσω την κατά το 100 % συμφωνία μου με την επιστολή του κ. Κρεμαστινού στον Πρόεδρο της Βουλής» γράφει ο Αδωνις Γεωργιάδης, στο twitter του.Εγώ λέω 100 % να πάς να ..... μπουμπούκο !!!!!
ΚΑΤΕΤΕΘΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ !!
Η Κυρία Κρητικοπούλου παρουσία δεκάδων υποστηρικτών της μήνυσης και του Πρώην Εισαγγελέα Σακκά κατέθεσαν τον φάκελο των 200περίπου σελίδων που περιγράφουν όλη την διαδικασία και τους τρόπους όπου εντέχνως οι υπαίτιοι , επιχειρούν ακόμα και σήμερα να εξαφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος πιστοί στις υποταγές των Τραπεζικών επιχειρήσεων.
283 +1 οι υπογράφοντες την Μήνυση .
Παρά τις μερικές αντιδράσεις η μήνυση τελικά παρελήφθη ενω δεν έλειψαν τα σχόλια “τόσος κόσμος Ιούλη μήνα να τρέχετε δεν είναι σωστό” απο τους καλοθελητές υπαλλήλους του συστήματος !!
Σύμφωνα με το πρακτικό κομάτι τώρα και με δήλωση του Κου Σακκά ακόμα και με την γνώση ότι υπαρχει μήνυση μπορούν 30 βουλευτές της εν ενεργεία βουλής να ζητήσουν να γίνη εισαγγελική έρευνα. Ας δούμε λοιπόν για άλλη μια φορά ποιοί είναι οι βουλευτές που επιτέλους θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το λαικό αίσθημα απο τους 300 της Βουλής και δεν
θα σιωπήσουν τώρα που έχουν την νομή της εξουσίας. Εμείς περιμένουμε.
Βέβαια σύμφωνα με τον Κο Σακκά δεν τίθεται θέμα παραγραφής της εσχάτης προδοσίας που έχουν υπογράψει με τα μνημόνια ,τα μεσοπρόθεσμα κ.α.
δεν παραγραφονται τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας.l
Θα ακολουθήσει και συμπληρωματική μήνυση λόγω της συνεχιζόμεης συνεχούς παραβίασης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνταγματικών εκτροπών ,που ακόμα και σήμερα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ πραγματοποιούν .
Ενδεικτικό της κατάστασης γαι την οποία κανέις δεν είναι υπόλογος και κανείς δεν “ενδιαφέρεται ‘ είναι οι καθημερινές “αυτοκτονίες” συμπολιτών μας , και βέβαια έχουν φτάσει στο σημειο να έχουμε εβδομαδιαίως στην Αττική μόνο 400 πλειστηριασμούς .
Δεν θα θέλαμε να φανταστούμε τι έχει να γίνει τον Σεπτέμβριο
triklopodia
''καλό κουράγιο Ελληνες'' Στό τέμπο Ολι Ρεν ο Σαμαράς
Ο Χρ.Ζώης για τις προγραμματικές
"Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης και πρόσθεσε: "Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας.
Η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά είναι ότι δεν εκλιπαρεί για ελαφρύνσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είχε την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση.
Ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε το θάρρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης αποφεύγοντας ακόμη και τον παραμικρό υπαινιγμό ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των βασικών συντελεστών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.
Επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου στην διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Ξέχασε πλήρως τις κατ’ επανάληψιν δημόσιες δεσμεύσεις του.
Παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας την υλοποίηση των σημείων εκείνων πάνω στα οποία εδραιώθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Εξάντλησε την ομιλία του στην παράθεση μιας λίστας ευχών, γεγονός που προκύπτει από την συντριπτική εμφάνιση της φράσης «πρέπει να».
Από τα περίφημα 18 μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας που παρουσίασε στις 31 Μαΐου 2012 επανέλαβε ή έκανε έμμεση αναφορά σε αυτά σε λιγότερα από τα μισά με χαρακτηριστική την παντελή απουσία κάθε αναφοράς στην αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών επιδομάτων, την αποκατάσταση των ζημιών των ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αύριο θα τοποθετηθούν απέναντι στις προγραμματικές δηλώσεις όπως τις ανέγνωσε ο πρωθυπουργός και θα καταθέσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους."
Μέ κρεμάλα μιά ακομα αυτοκτονία στην Σκιάθο
ΣΚΙΑΘΟΣ: Tέλος έβαλε στη ζωή του ένας 43χρονος
Φιλανδή ΥΠΟΙΚ: Αν είναι να πληρώνουμε για άλλους θα βγούμε εμείς από το ευρώ
Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jutta Urpilainen όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
"Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία", αναφέρει η Urpilainen μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".
Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών.
Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.
"Συλλογική ευθύνη, για το χρέος, τα οικονομικά και τους κινδύνους των άλλων χωρών: δεν θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο", αναφέρει η Urpilainen.
Αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους", δήλωσε.
Ακερμαν: Διαγραφή ελληνικού χρέους 180 δισ. ευρώ
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφή χρέους ύψους 180 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της στο 60% του ΑΕΠ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την αποχώρησή του από τον γερμανικό κολοσσό.
Μιλώντας την Τετάρτη σε συμπόσιο του Γερμανο- ελβετικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ζυρίχη -στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την αποχώρηση από την Deutsche Bank - ο κ. Άκερμαν τόνισε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να προχώρησει σε νέα περικοπή χρέους προκειμένου αυτό να περιοριστεί στο 60% του ΑΕΠ».
Η αναφορά του κ. Άκερμαν σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει χρέος ύψους 180 δισ. ευρώ (90% του ΑΕΠ), από τα 300 δισ. ευρώ του υφιστάμενου χρέους της.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, μετά το «κούρεμα», μόλις το 25% του δημοσίου χρέους, ήτοι 75 δισ. ευρώ βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, κάτι που σημαίνει πως το υπόλοιπα 105 δισ. ευρώ χρέους θα πρέπει να διαγραφούν από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ.
«Το ευρώ πρέπει να επιβιώσει»
Ο Άκερμαν ανέφερε πως η Ευρώπη, ενώπιον της κρίσης, «χρειάζεται ένα νέο όραμα». «Μόνο εάν δράσουμε ενωμένοι, μπορούμε να μείνουμε ισότιμοι με τις ΗΠΑ και την Κίνα» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως για αυτό τον σκοπό πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί η νομισματική ένωση.
«Το κόστος διάσωσής της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το κόστος διάλυσής της» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως κατακερματισμός της Ευρωζώνης θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τη Γερμανία.
Κατά την γερμανική ενοποίηση, ανέφερε ο Άκερμαν, η Γερμανία είχε κινητοποιήσει 1,5 τρισ. ευρώ για στήριξη των νέων κρατιδίων. «Εάν τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε στους πολίτες για βοήθεια 100 δισ. ευρώ προς την Ισπανία, τότε υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας» είπε χαρακτηριστικά.
«Προστατεύω τους Ανέργους»
Παράταση στο πρόγραμμα «Προστατεύω τους Ανέργους»
Παράταση έως τις 30/4/2013 λαμβάνει το πρόγραμμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «Προστατεύω τους Ανέργους» το οποίο αφορά σε αναστολή της καταβολής δόσεων δανείων σε υφιστάμενους πελάτες της Τράπεζας που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας.
«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιούργησε το προϊόν «Προστατεύω τους Ανέργους» το 2010. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να προσφέρουμε προϊόντα για τη στήριξη των πελατών μας, ενισχύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρούμε διαχρονικά μαζί τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος.
(6/7/2012)
Η ρύθμιση δανείου προβλέπει:
-έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
-έως 24 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως 5 έτη.
Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, το δάνειο θα εκτοκίζεται με το συμβατικό επιτόκιο. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται ακόμα και στην περίπτωση όπου ο ένας από τους συνδικαιούχους του δανείου είναι άνεργος.
Εάν κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 89 ημέρες) προσφέρονται στον πελάτη οι παρακάτω επιλογές:
-Άμεση καταβολή αυτών
-Καταβολή αυτών σε ισόποσες πληρωμές κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος
-Καταβολή μόνο τόκων (που δημιουργήθηκαν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατά την διάρκεια της περιόδου χάριτος
χωρίς ο πελάτης να καταβάλλει τόκους υπερημερίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το πλησιέστερο κατάστημα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή να επισκεφθούν το site της τράπεζας στη διεύθυνση www.ttbank.gr.
Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα
Καταργούνται από το τέλος του 2012 τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες.
Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.
Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους, αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.
Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών.
Η μεγάλη κομπίνα με τα σήματα
Με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Κάποιος που διαθέτει δύο ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλει τα τέλη στο όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Στη συνέχεια μετά από 10 ή 20 μέρες πήγαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο και έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρω και το έβαζε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!
Η χαμένη ευκαιρία των κεντρικών τραπεζών
Η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και η χαλαρή νομισματική πολιτική, κατά τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne, είναι η βασική απάντηση στη χρηματοοικονομική κρίση. Ανά την Ευρώπη όμως, η επιβράδυνση αποδυναμώνει τη δημοσιονομική θέση ενώ η πιστωτική κρίση εκμηδενίζει τα κίνητρα που προσφέρουν οι κεντρικές τράπεζες.
Εάν η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχαν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής την Πέμπτη θα ήταν συνένοχοι στην αύξηση του κόστους δανεισμού που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Ακόμη και όσα έκαναν – μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 50 δις. στερλίνες από την ΤτΑ – είναι ελάχιστα.
Στη Βρετανία, το μέσο επιτόκιο για δάνειο μίας μικρής επιχείρησης ή για ένα νέο στεγαστικό δάνειο εκτινάχθηκε το Μάιο. Για το πρώτο, το spread από το 0,5% της ΤτΑ είναι πλέον διπλάσιο από ότι ήταν πριν την κρίση. Και στην ευρωζώνη όμως, η πίστωση συρρικνώνεται. Κάθε χρόνο, ο συνολικός όγκος των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξάνεται με ρυθμό που σχεδόν πλησιάζει τον πληθωρισμό. Το Μάιο, ο δανεισμός σε μη χρηματοοικονομικούς οργανισμούς συρρικνώθηκε σε ονομαστικούς όρους.
Και οι δύο κεντρικές τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματική ενίσχυση της πίστωσης που χρειάζονται οι οικονομίες τους. Η ΤτΑ ανταποκρίθηκε στις ελάχιστες προσδοκίες για αγορά τίτλων, αλλά θα μπορούσε να τις είχε ξεπεράσει υποσχόμενη να αγοράσει κρατικά ομόλογα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν η οικονομία παραμείνει στάσιμη.
Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν μείωσε το επιτόκιο στα αποθέματα των τραπεζών, ώστε να τις πείσει να διοχετεύσουν τη ρευστότητά τους σε πιο ριψοκίνδυνο δανεισμό. Ούτε έδωσε κάποιο στίγμα ότι αναζητά τρόπους για να διοχετεύσει ρευστότητα στην οικονομία, παρακάμπτοντας το τραπεζικό σύστημα. Ουσιαστικά, αυτό που ειπώθηκε στις βρετανικές επιχειρήσεις είναι το ίδιο πιστωτικό «χρηματοδότηση για δανεισμό» του οποίου οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Η ΕΚΤ, προς τιμήν της, μείωσε το επιτόκιο overnight καταθέσεών στο μηδέν. Ίσως αυτή η κίνηση να απελευθερώσει κάπως το δανεισμό στην οικονομία. Μην το θεωρείτε όμως, βέβαιο. Το τραπεζικό σύστημα της ευρωπαϊκής περιφέρειας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ότι η Βρετανία. Οι τράπεζες ανά την Ευρώπη αναδιοργανώνουν τους ισολογισμούς τους, γεγονός που αφήνει σε ασφυξία τις ελλειμματικές χώρες.
Όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, ο μηχανισμός μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής δεν λειτουργεί σε ορισμένα τμήμα της συναλλαγματικής ένωσης για την οποία είναι υπεύθυνος. Για να κάνει τη δουλειά της, η ΕΚΤ θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Αυτό δικαιολογείται ακόμη και από την στρεβλή λογική της ΕΚΤ για αυτά τα προγράμματα. Οι κινήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς μία τραπεζική ενοποίηση δίνουν στην ΕΚΤ την πολιτική κάλυψη για περισσότερα αντισυμβατικά μέτρα στήριξης. Αντιθέτως, η ΕΚΤ ενήργησε αποκλειστικά στο «μέτωπο» των επιτοκίων: έκανε δηλαδή την κίνηση με το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο.
ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.
Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν διαψεύδει τους FT
Όταν ένα διεθνές δίκτυο δημοσιεύει έναν τίτλο που χρήζει παρερμηνειών, όπως έγινε χθες με το θέμα των FT
«Η Ελλάδα εγκαταλείπει την επαναδιαπραγμάτευση» συνηθίζεται να υπάρχει άμεση επίσημη διάψευση. Αυτό χθες δεν έγινε.
Ο μόλις λίγων ωρών υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει το ελαφρυντικό της πολύ σύντομης παρουσίας στον θώκο, αναλαμβάνοντας χθες, μία ώρα πριν ξεκινήσουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας και με το επιτελείο του σε φάση... εγκατάστασης.
Ωστόσο, πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου συστήματος αναπαραγωγής ειδήσεων όπου πολλές φορές μετρά ο τίτλος και όχι η ουσία. Και πολλές φορές λίγες λέξεις αρκούν για... παρεξηγήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι το δημοσίευμα πέρα από τον εμπρηστικό τίτλο «Η Ελλάδα εγκαταλείπει την επαναδιαπραγμάτευση», στο περιεχόμενό του επαναλάμβανε όσα γράφονται και διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα από κυβερνητικά στελέχη. Απλά από τους πολιτικούς, λίγο πριν τις προγραμματικές, αποφεύγεται να λέγονται και δημοσίως, καλώς ή κακώς.
Συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, μιλώντας στο Capital.gr σημείωσε πως ο τίτλος είναι φανερό ότι αναφέρεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις των αρχηγών περί παροχών και όχι στην διαπραγμάτευση για επιμήκυνση και αλλαγή άλλων όρων. Ερωτηθείς γιατί δεν γίνεται διάψευση προς αποφυγήν παρερμηνειών, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ο υπουργός παραμένει σταθερός στη θέση ότι δεν μπορεί να κρίνει τίτλους εφημερίδων αλλά το περιεχόμενο.
Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι ανεξάρτητα από τον τίτλο της εφημερίδας, δεν υπάρχει λόγος διάψευσης του άρθρου καθεαυτού, καθώς αποτυπώνεται με ακρίβεια η δήλωση που έκανε ο κ. Στουρνάρας στην συντάκτρια λίγο μετά τις επίσημες δηλώσεις του χθες, στο υπουργείο Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Σύμφωνα με τους FT o υπουργός δήλωσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε στην σωστή τροχιά».
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φέρεται να έχει δώσει ρητή εντολή στο οικονομικό επιτελείο, με το οποίο έχει τακτικές συναντήσεις, να προχωρήσει πρώτα σε δεσμεύσεις και σε αλλαγές και μετά σε διαπραγμάτευση. «Δεν πρέπει να ζητάμε με απλωμένο το χέρι» φέρεται να επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του φέρεται σταθερός στη θέση του περί αλλαγών και στη συνέχεια διαπραγμάτευσης. «Δεν θα μασήσω τα λόγια μου», αλλά «θα λέω την αλήθεια», όπως αυτή θα φανεί άλλωστε και στο Eurogroup της Δευτέρας, φέρεται να επαναλαμβάνει σε συνεργάτες του, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει φρούδες ελπίδες. Ο συνεργάτης του κ. Στουρνάρα κατέληξε λέγοντας πως μίλησαν με την τρόικα και ξεκαθαρίστηκε ότι 17 κοινοβούλια ψήφισαν νόμους, τα κράτη έδωσαν λεφτά και περιμένουν πρώτα την εφαρμογή του προγράμματος πριν ανοίξει το κεφάλαιο επαναδιαπραγμάτευση.
Δ. Καδδά
Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012
Πρόταση νόμου από Ανεξάρτητους Έλληνες.για κατάργηση του «Νόμου Ραγκούση»
Πρόταση νόμου με τον
οποίο, ουσιαστικά θα καταργηθεί ο «νόμος Ραγκούση» για την ελληνική
ιθαγένεια αν υπερψηφιστεί, θα καταθέσουν τη Δευτέρα οι Ανεξάρτητοι
Έλληνες.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα
Μαρκόπουλο, η πρόταση θα κατατεθεί στο πλαίσιο υλοποίησης των
προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος και θα την υπογράφουν και οι 20
βουλευτές του κινήματος με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα
με τον κ.Μαρκόπουλο, τα βασικότερα σημεία της πρότασης νόμου των
Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι:
· Η αυστηροποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση.
· Η κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης τροποποίηση του άρθρου που αφορά τα περί «εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».
· Εισαγωγή και νομοθέτηση για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής» και με τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.
· Στις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα εισάγονται μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως προβλεπόταν πριν τεθεί σε ισχύ ο «νόμος Ραγκούση».
· Η αυστηροποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση.
· Η κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης τροποποίηση του άρθρου που αφορά τα περί «εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».
· Εισαγωγή και νομοθέτηση για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής» και με τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.
· Στις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα εισάγονται μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως προβλεπόταν πριν τεθεί σε ισχύ ο «νόμος Ραγκούση».
Παραίτηση Προβόπουλου!!! Πηδήχτικε απτό παράθυρο
Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται ήδη η παραίτηση του διοικητή… της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου!
Κάποιος ξέρη κάτι που δεν ξέρουμε εμείς!!!!!
Κάποιος ξέρη κάτι που δεν ξέρουμε εμείς!!!!!
Να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος
ήδη έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από την υπόθεση του “κουρέματος”
που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία στα
οποία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, από την “αγαστή συνεργασία” Προβόπουλου – Παπακωνσταντίνου. Κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι η παραίτηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον Σαμαρά.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα για την διαδοχή παίζει έντονα και αυτό του Τουρκολιά, που όμως είναι ήδη τοποθετημένος στο τιμόνι της Εθνικής.
Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα ξέρουμε τις εξελίξεις, το παρασκήνιο, αλλά και τα απόνερα. Τι θα γίνει δηλαδή με την εξεταστική για το μνημόνιο, τι θα γίνει με τις δικαστικές ενέργειες φορέων όπως το ΕΒΕΑ κλπ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα για την διαδοχή παίζει έντονα και αυτό του Τουρκολιά, που όμως είναι ήδη τοποθετημένος στο τιμόνι της Εθνικής.
Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα ξέρουμε τις εξελίξεις, το παρασκήνιο, αλλά και τα απόνερα. Τι θα γίνει δηλαδή με την εξεταστική για το μνημόνιο, τι θα γίνει με τις δικαστικές ενέργειες φορέων όπως το ΕΒΕΑ κλπ.
IFO-Χανς - Βέρνερ Ζιν: «Ανταγωνιστική Ελλάδα μόνο με δραχμή»
Η χώρα θα ανακτήσει την
ανταγωνιστικότητά της μόνο μέσω της εξόδου της από την Ευρωζώνη και την
επιστροφή στο ευρώ, εκτιμά ο οικονομολόγος και επικεφαλής του
Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (IFO), Χανς - Βέρνερ Ζιν.
Χαρακτήρισε λανθασμένες τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και προειδοποιεί ότι «η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Ήδη οι επιστήμονες - οικονομολόγοι ετοιμάζουν έκκληση προς την Άνγκελα Μέρκελ και σχέδιο της οποίας δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας απειλείται με βάρη ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη, καθώς προβλέπεται πλέον συλλογική ανάληψη της ευθύνης για τα χρέη των τραπεζών της Ζώνης του ευρώ. «Θα υποφέρουν ακόμη και τα παιδιά και τα εγγόνια μας», επισημαίνουν με τρόμο αλλά διευκρινίζεται από τους δημοσιογράφους του περιοδικού ότι η συγκεκριμένη φράση απουσιάζει από το τελικό κείμενο της έκκλησης.
Παραμένει ωστόσο η παραίνεση προς τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους αιρετούς εκπροσώπους τους, οι οποίοι, τονίζεται, «πρέπει να γνωρίζουν από ποιους κινδύνους απειλείται η οικονομία μας».
Ήδη οι επιστήμονες - οικονομολόγοι ετοιμάζουν έκκληση προς την Άνγκελα Μέρκελ και σχέδιο της οποίας δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας απειλείται με βάρη ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη, καθώς προβλέπεται πλέον συλλογική ανάληψη της ευθύνης για τα χρέη των τραπεζών της Ζώνης του ευρώ. «Θα υποφέρουν ακόμη και τα παιδιά και τα εγγόνια μας», επισημαίνουν με τρόμο αλλά διευκρινίζεται από τους δημοσιογράφους του περιοδικού ότι η συγκεκριμένη φράση απουσιάζει από το τελικό κείμενο της έκκλησης.
Παραμένει ωστόσο η παραίνεση προς τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους αιρετούς εκπροσώπους τους, οι οποίοι, τονίζεται, «πρέπει να γνωρίζουν από ποιους κινδύνους απειλείται η οικονομία μας».
ΘΕΟΣ VS ΔΙΑΒΟΛΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Δωστε 25 λεπτά .....η πραγματικότητα πού βγάζη πάρα πολυ γιέλο
Αnatolian Eagle 2012: Γενική αεροπορική δοκιμή επίθεσης στην Συρία από ΝΑΤΟ-Άραβες
Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E στις 22 Ιουνίου φαίνεται από ότι απέτρεψε την άμεση δημιουργία εφαρμογής ζώνης αεροπορικής απαγόρευσης στην Συρία, καθώς νεότερες πληροφορίες.........................
αναφέρουν ότι η πολυεθνική αεροπορική δύναμη όχι απλά είχε σχηματιστεί, αλλά επί οκτώ ημέρες ασκείτο στην Τουρκία σε ακριβώς αυτή την αποστολή:
Στην άσκηση Αnatolian Eagle 2012, τα κράτη που θα επρόκειτο να συμμετάσχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από την Συρία συγκέντρωσαν μια μεγάλη αεροπορική δύναμη από περίπου 120 μαχητικά από τα οποία τα 90 ήταν από την Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας κλπ.
Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, μεγάλο μέρος από την δύναμη αυτή επρόκειτο να παραμείνει στην Τουρκία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ελάμβανε την απόφαση να επιβάλει no-fly-zone και θα αναπτύσσονταν στο Ινσιρλίκ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σχεδιασμό συμμετείχε και η Ιταλία με έξι μαχητικά Eurofighter. Τα μαχητικά προήλθαν από την 4η Πτέρυγα στο Grosseto και την 36η Πτέρυγα στην Gioia del Colle.
Επίσης συμμετείχαν μαχητικά F/A-18 από τις Μοίρες των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, Tornado GR3 της Σαουδικής Αραβίας, F-16 Block 60 από τα ΗΑΕ, κλπ.
Mετά την κατάρριψη του RF-4E στις 22 Ιουνίου (ακριβώς την ημέρα που τελείωνε η άσκηση) κάθε ιδέα για άμεση εφαρμογή no-fly-zone ξεχάστηκε και τα αεροσκάφη έλαβαν εντολή και επέστρεψαν στις βάσεις τους εν αναμονή διαταγών...
Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι μία αντιγραφή του σχεδίου που είχε εφαρμοστεί τόσο στο Ιράκ όσο και στην Λιβύη και η οποία οδηγούσε αφ'ενός μεν στον αποκλεισμό από αέρος και την αποκοπή της αεροπορική επικοινωνίας του κράτους και αφ'ετέρου την απαγόρευση πτήσης μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που σφυροκοπούν τους αντάρτες και τους μισθοφόρους.
Ειδικά τα ελικόπτερα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στους αντάρτες αφού μπορούν και κινούνται τόσο στις απόκρημνες πλαγιές των ορεινών περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους, όσο και στα "φαράγγια" των πόλεων προσβάλλοντας τις οργανωμένες θέσεις των ανταρτών.
defencenet.gr
Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία στήν Αθήνα!
Μεγαλώνει καθημερινά η «μαύρη» λίστα, με τους ανθρώπους που βάζουν τέλος στη ζωής τους.
Το μεσημέρι άλλος ένας επιχειρηματίας αυτοκτόνησε προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.
Ο αυτόχειρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του, στην οδό Δημοσθένους 77, στην Καλλιθέα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν τον απελπισμένο, 46χρονο στο απονενοημένο διάβημα.
Ομόφωνη η απόφαση της ΕΚΤ-Δεν εξετάζει νέα, μη συμβατικά μέτρα
Έντονα αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση στο ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,75%, ενώ οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Mario Draghi. Το ενιαίο νόμισμα ξεκίνησε την πτωτική του πορεία λίγο πάνω από τα 1,2500 δολάρια για να «χάσει» στη συνέχεια και το επίπεδο του 1,2400.
Μάλιστα, διέγραψε το σύνολο της ανόδου που είχε σημειώσει στον απόηχο της επενδυτικής ευφορίας που ενέπνευσε η πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής. Από την πλευρά του ο Mario Draghi, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρξε καμία συντονισμένη κίνηση από πλευράς των BoE, ΕΚΤ και κεντρικής τράπεζας της Κίνας, με τις τρεις να προχωρούν σήμερα σε νέα μέτρα ρευστότητας και διευκόλυνσης των οικονομιών και των τραπεζών.
Η απόφαση για τα επιτόκια ήταν ομόφωνη και τα ρίσκα για την ευρωπαϊκή οικονομία παραμένουν καθοδικά με τα ανοδικά ρίσκα για τον πληθωρισμό να προέρχονται από τους έμμεσους φόρους και τις τιμές των εμπορευμάτων. Ο διοικητής της ΕΚΤ έδωσε συνέχεια στις αποφάσεις των ευρωπαίων, τις οποίες καλωσόρισε, αποδεχόμενος το δρόμο προς την επίτευξη μιας δημοσιονομικής ένωσης και μιας πανευρωπαϊκής αρχής εποπτείας των τραπεζών. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενεργήσει αποκλειστικά και μόνο στα περιθώρια της δέσμευσής της με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Αναφορικά με την πρόσφατη απόφασή της να χαλαρώσει τις εγγυήσεις που δέχεται από τις εμπορικές τράπεζες, τόνισε ότι σκοπός ήταν να προσελκύσει περισσότερες τράπεζες. Επίσης, ανέφερε ότι το πλαίσιο για τις εγγυήσεις θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Η ΕΚΤ δεν συζήτησε νέα έκτακτα μέτρα στήριξης, ενώ ο Draghi επανέλαβε ότι τα αποτελέσματα των πράξεων μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης (LTRO) δεν έχουν ακόμα φανεί. Πάντως, υπογράμμισε ότι διαφέρει η πιστωτική εικόνα από χώρα σε χώρα, καλώντας τις τράπεζες να ενισχύσουν τον ισολογισμό τους.
Αμέσως μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς assets κατά 50 δισ. στερλίνες στα 375 δισ. στερλίνες, και παρ’ όλο που η είδηση αυτή σαν πρώτη αντίδραση θα ήταν αρνητική για τη στερλίνα, η ισοτιμία GBPUSD διέγραψε προηγούμενες απώλειες αν και συνάντησε αντίσταση στο επίπεδο του 1,5600. Στη συνέχεια η ισοτιμία υποχώρησε προς το 1,5500.
Η Κίνα εξέπληξε και πάλι τις αγορές, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα με τη BoE την απόφασή της να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων στο 6% και στο 3% αντίστοιχα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
«Η τρόικα της συγκυβέρνησης συμφώνησε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας που -δυστυχώς- εξαντλείται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ναυαρχίδας της ενεργειακής μας πολιτικής.
Χωρίς ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, χωρίς γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Ενεργειακής Πολιτικής - η οποία εξάλλου δεν λειτουργεί- και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αντί η κυβέρνηση να «ανεβάζει τον διακόπτη» για είσοδο των ιδιωτών στη ΔΕΗ, θα ήταν προτιμότερο ν’ αποκλείσει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης και να φροντίσει να μην κατέβει ο διακόπτης στις 130.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά που απειλούνται άμεσα με διακοπή ρεύματος.
Αντί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση, θα ‘πρεπε να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα και ν’ ανατρέψει την προσχεδιασμένη κατάρρευση της.
Ας αντιληφθούν οι συγκυβερνώντες ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να μετατραπεί από μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε «λάφυρο» των διεθνών δανειστών μας.»
Έστειλε στο αυτόφωρο τον Τριανταφυλλόπουλο ο Κώστας Βαξεβάνης
Έστειλε στο αυτόφωρο τον Τριανταφυλλόπουλο ο Κώστας Βαξεβάνης
Αγρια κοντρα εχει ξεσπάση στα δημοσιογραφικά δρόμενα .Νομίζω οτι αυτή τη φορά θα σπάσουν τα αποστίματα και η βρόμα θα λουση ολη την χώρα.
Τώρα που έγινε η αρχή, ήρθε η ώρα να κινηθεί εναντίον του κάθε δημοσιογράφου όποιος έχει θιγεί από το «ρεπορτάζ» του και μέχρι τώρα φοβόταν ότι χτυπήσει σε τοίχο, λόγω της ασυλίας που απολαμβάνει η κάθε celebrity τηλεπερσόνα.
Ηδη, ο Βαξεβάνης προχώρησε μέσω του twitter του σε δημόσια πρόσκληση προς όλους όσοι πιστεύουν –όπως ο ίδιος- ότι έχουν θιγεί από τον Τριανταφυλλόπουλο: «Όποιος έχει συκοφαντηθεί από Τριανταφυλλοπουλο και η ανάρτηση είναι ενεργή μπορεί να ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή του. Υπάρχει πλέον νομολογία».
Αλλά εμείς δέν τά χουμε με τον Μάκη ....αλλά με ολους τους ρουφιάνους που μέ τις πένες και τά μικρόφωνα εχου πηδήξη τήν Ελλάδα εξυπηρετόντας τον κάθς Υπουργό και κάθε πολιτικό λαμόγιο με...το αζημίωτο φυσικά!!!!
Αντε λοιπόν......φωτιά στα μπατζάκια σας αλήτες -ρουφιάνοι...
Αγρια κοντρα εχει ξεσπάση στα δημοσιογραφικά δρόμενα .Νομίζω οτι αυτή τη φορά θα σπάσουν τα αποστίματα και η βρόμα θα λουση ολη την χώρα.
Τώρα που έγινε η αρχή, ήρθε η ώρα να κινηθεί εναντίον του κάθε δημοσιογράφου όποιος έχει θιγεί από το «ρεπορτάζ» του και μέχρι τώρα φοβόταν ότι χτυπήσει σε τοίχο, λόγω της ασυλίας που απολαμβάνει η κάθε celebrity τηλεπερσόνα.
Ηδη, ο Βαξεβάνης προχώρησε μέσω του twitter του σε δημόσια πρόσκληση προς όλους όσοι πιστεύουν –όπως ο ίδιος- ότι έχουν θιγεί από τον Τριανταφυλλόπουλο: «Όποιος έχει συκοφαντηθεί από Τριανταφυλλοπουλο και η ανάρτηση είναι ενεργή μπορεί να ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή του. Υπάρχει πλέον νομολογία».
Αλλά εμείς δέν τά χουμε με τον Μάκη ....αλλά με ολους τους ρουφιάνους που μέ τις πένες και τά μικρόφωνα εχου πηδήξη τήν Ελλάδα εξυπηρετόντας τον κάθς Υπουργό και κάθε πολιτικό λαμόγιο με...το αζημίωτο φυσικά!!!!
Αντε λοιπόν......φωτιά στα μπατζάκια σας αλήτες -ρουφιάνοι...
Τρόικα στον Στουρνάρα.Τη Δευτέρα στο Eurogroup μην ζητήσεις λεφτά
Πού πάς ρέ καραμήτρουου...???Εμείς κάνουμε κουμάντο
Αυτή είναι η απάντηση τών τροικανών στο ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο χρόνια, μέχρι το 2016, η οποία όμως ερμηνεύεται σε επιπλέον 15 δισ. ευρώ. Περιγράφει το στενό μαρκάρισμα που δέχεται η νέα κυβέρνηση από την τρόικα να υπάρξουν αποτελέσματα ώστε ν΄αρχίσουν οι Βρυξέλλες να έχουν ευήκοα ώτα στα αιτήματα της ελληνικής πλευρά.
κ. Στουρνάρα
«Τη Δευτέρα στο Eurogroup μην ζητήσεις λεφτά.»
Σαν οικονομολόγοι
κατανοούμε αυτά που λέτε, τα παραπάνω λεφτά, όμως, θα πρέπει να
εγκριθούν από τα κοινοβούλια 17 χωρών και δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα
γίνει στο σημερινό σκηνικό, μπορεί να υπάρξουν διαρροές».Αυτή είναι η απάντηση τών τροικανών στο ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο χρόνια, μέχρι το 2016, η οποία όμως ερμηνεύεται σε επιπλέον 15 δισ. ευρώ. Περιγράφει το στενό μαρκάρισμα που δέχεται η νέα κυβέρνηση από την τρόικα να υπάρξουν αποτελέσματα ώστε ν΄αρχίσουν οι Βρυξέλλες να έχουν ευήκοα ώτα στα αιτήματα της ελληνικής πλευρά.
Καί η τρόικα το χαβά της...2 δίς. νέα μέτρα θέλουν τά λαμόγια!!!!
Έκτακτα μέτρα 2 δισ. ζητά η Τρόικα σύμφωνα με την Wall Street Journal
Φωτιές ανάβει το
δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα φέρεται
αποφασισμένη να ζητήσει τη λήψη μέτρων 2 δισ. ευρώ άμεσα λόγω της
απόκλισης των στόχων του προγράμματος.
Είναι σαφές ότι οι εκπρόσωποι της
τρόικας μιλούν για άμεσα εισπρακτικά μέτρα, μόνο που δεν γνωρίζουν ότι η
φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Ήδη οι περισσότεροι
πολίτες δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις αναλογιζόμενοι και τους
φόρους που θα πρέπει να πληρώσουν αλλά και την αδυναμία τους.
Με την ύφεση στο 6 τοις εκατό και την οικονομία στην εντατική, η λήψη πρόσθετων μέτρων 2 δισ., εντός του 2012, θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ΔΗ.ΜΑΡ είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν γίνει αποδεκτή αυτή η απαίτηση της τρόικας που αποδίδει την υστέρηση των στόχων και την αναγκαιότητα επιβολής νέων μέτρων 2 δις ευρώ, στις διπλές εκλογές και στην παράλυση του κρατικού μηχανισμού από τις αρχές Απριλίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να στηριχθεί στους 162 βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να θεωρείται δεδομένος και αυτός ο αριθμός αφού στις τάξεις των βουλευτών επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία.
Η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Ν.Δ από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου και η μη εκλογή της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών που συμμετείχαν στην προηγούμενη βουλή, επηρεάζουν την κρίση και την πολιτική συμπεριφορά των βουλευτών.
Η διαφαινόμενη απαίτηση της τρόικας για την επιβολή μέτρων, δεν αποτελεί μπλόφα ούτε και διαπραγματευτικό όπλο. Έχει αποδειχθεί, κατά το παρελθόν, ότι οι τρόικα και οι δανειστές δεν λειτουργούν με πολιτικούς όρους αλλά με αυστηρά τεχνοκρατικούς και όποτε υπήρχε υστέρηση στόχων η λύση που προκρινόταν ήταν τα εισπρακτικά μέτρα και οι οριζόντιες περικοπές.
Το πρόβλημα είναι ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και αν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα έχει χάσει πολύ γρήγορα το πολιτικό της κεφάλαιο και η αποσταθεροποίηση της φαντάζει πολύ πιθανή.
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας πληροφορηθεί τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις της τρόικας, εμφανίζεται ψύχραιμος και θεωρεί ότι πολλά θα κριθούν όχι μόνο από τη σημερινή συνάντηση μαζί τους αλλά και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που θα έχει, άμεσα, με την κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Επισημαίνουμε, ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής, ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Μόντι αναγκάστηκε να απειλήσει την κ. Μέρκελ με παραίτηση της κυβέρνησής του για να κάμψει τις αντιστάσεις της. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ιταλία θα πήγαινε σε εκλογές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επικρατήσουν οι δυνάμεις που θέλουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ήδη, ο πρώην Πρωθυπουργός Σ. Μπερλουσκόνι μιλάει πλέον ανοιχτά για αυτό το ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται να το χρησιμοποιήσει, ως όχημα, για την ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή.
Με την ύφεση στο 6 τοις εκατό και την οικονομία στην εντατική, η λήψη πρόσθετων μέτρων 2 δισ., εντός του 2012, θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ΔΗ.ΜΑΡ είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν γίνει αποδεκτή αυτή η απαίτηση της τρόικας που αποδίδει την υστέρηση των στόχων και την αναγκαιότητα επιβολής νέων μέτρων 2 δις ευρώ, στις διπλές εκλογές και στην παράλυση του κρατικού μηχανισμού από τις αρχές Απριλίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να στηριχθεί στους 162 βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να θεωρείται δεδομένος και αυτός ο αριθμός αφού στις τάξεις των βουλευτών επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία.
Η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Ν.Δ από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου και η μη εκλογή της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών που συμμετείχαν στην προηγούμενη βουλή, επηρεάζουν την κρίση και την πολιτική συμπεριφορά των βουλευτών.
Η διαφαινόμενη απαίτηση της τρόικας για την επιβολή μέτρων, δεν αποτελεί μπλόφα ούτε και διαπραγματευτικό όπλο. Έχει αποδειχθεί, κατά το παρελθόν, ότι οι τρόικα και οι δανειστές δεν λειτουργούν με πολιτικούς όρους αλλά με αυστηρά τεχνοκρατικούς και όποτε υπήρχε υστέρηση στόχων η λύση που προκρινόταν ήταν τα εισπρακτικά μέτρα και οι οριζόντιες περικοπές.
Το πρόβλημα είναι ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και αν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα έχει χάσει πολύ γρήγορα το πολιτικό της κεφάλαιο και η αποσταθεροποίηση της φαντάζει πολύ πιθανή.
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας πληροφορηθεί τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις της τρόικας, εμφανίζεται ψύχραιμος και θεωρεί ότι πολλά θα κριθούν όχι μόνο από τη σημερινή συνάντηση μαζί τους αλλά και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που θα έχει, άμεσα, με την κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Επισημαίνουμε, ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής, ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Μόντι αναγκάστηκε να απειλήσει την κ. Μέρκελ με παραίτηση της κυβέρνησής του για να κάμψει τις αντιστάσεις της. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ιταλία θα πήγαινε σε εκλογές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επικρατήσουν οι δυνάμεις που θέλουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ήδη, ο πρώην Πρωθυπουργός Σ. Μπερλουσκόνι μιλάει πλέον ανοιχτά για αυτό το ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται να το χρησιμοποιήσει, ως όχημα, για την ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή.
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην ......''Ρώμη'' ( Οπου Ρώμη =Χρεωκοπία της Ελλάδα)ς
Δέν υπάρχει μέρα ή νύκτα χωρίς μιά δήλωση περί πτώχευσης τής Πατρίδας μας...Ολοι είναι σίγουροι γιά το γεγονός , απλά..... σηζητούν την χρονική φάση και την μορφή.
Η Ελλάδα πιθανότατα θα κηρυχθεί σε πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα», ανέφερε στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR.
«Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του Κράτους», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα την οικονομική του υποστήριξη, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε δέκα χρόνια, μία «σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης, όσο στην Ελλάδα».
Μία πτώχευση της Ελλάδας μπορεί να σημάνει την έξοδο από την ευρωζώνη, γεγονός για το οποίο ωστόσο ο Αντερς Μποργκ εμφανίζεται «περισσότερο αβέβαιος».
Από την Σουηδία σήμερα οι καμπάνες
Η Ελλάδα πιθανότατα θα κηρυχθεί σε πτώχευση παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ.
«Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ένα είδος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα», ανέφερε στο σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR.
«Δεδομένου του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πτώχευση του Κράτους», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί τους όρους που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα την οικονομική του υποστήριξη, το δημόσιο χρέος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ σε δέκα χρόνια, μία «σπανίως βιώσιμη κατάσταση, όταν έχουμε τόσο χαμηλές προβλέψεις ανάπτυξης, όσο στην Ελλάδα».
Μία πτώχευση της Ελλάδας μπορεί να σημάνει την έξοδο από την ευρωζώνη, γεγονός για το οποίο ωστόσο ο Αντερς Μποργκ εμφανίζεται «περισσότερο αβέβαιος».
Κλειδώνουν οι προγραμματικές - ξεκινά το 40ήμερο της αγωνίας
Της Μαρίνας Μάνη
Οι εκπρόσωποι των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων συμφώνησαν χθες στα βασικά των προγραμματικών δηλώσεων που θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Τα λογάριασαν όλα, ώστε να συγκεράσουν διαφορετικές απόψεις και να προσαρμόσουν τα προεκλογικά “θα” στις μετεκλογικές ανάγκες, αλλά στο επόμενο 40ημερο θα φανεί εάν “παρέβλεψαν”… τον ξενοδόχο. Δηλαδή, τους δανειστές.
Ο σχεδιασμός έχει ως εξής:
Α. Οι εκπρόσωποι της "τρόικας εσωτερικού" (Χ. Λαζαρίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Χατζησωκράτης) κατέληξαν κατ΄αρχήν χθες σε ένα ήπιο και καθησυχαστικό κείμενο, το οποίο θα ολοκληρώσουν σήμερα και θα το παραδώσουν στους αρχηγούς τους.
Β. Σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει στο Μαξίμου την πρώτη του συνάντηση με τους επικεφαλής της… κανονικής τρόικας, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται μεν “διερευνητική” από τους κυβερνητικούς επιτελείς, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί στίγμα διαθέσων και προθέσεων. Οπως έδωσε ήδη ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με όλους τους «οικονομικούς» υπουργούς.
Γ. Στη συνέχεια, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα ξαναδούν το κείμενο των συνεργατών τους για τις τελικές (και αναγκαίες) πινελιές.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι λεγόμενες “φιλολαϊκές” δεσμεύσεις (όπως τα εργασιακά) θα παραπεμφθούν σε μελλοντικό χρόνο καθώς “το πρόγραμμα είναι τετραετίας”, ενώ ό,τι αφορά σε υποχρέωσεις (αποκρατικοποιήσεις, καταργήσεις οργανισμών) θα ξεκινήσουν … “χθες”.
Τα σημεία – κλειδιά
Από τη χθεσινή συνάντηση της τριμερούς προέκυψε συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα αιχμής. Όπως:
Οι εκπρόσωποι των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων συμφώνησαν χθες στα βασικά των προγραμματικών δηλώσεων που θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Τα λογάριασαν όλα, ώστε να συγκεράσουν διαφορετικές απόψεις και να προσαρμόσουν τα προεκλογικά “θα” στις μετεκλογικές ανάγκες, αλλά στο επόμενο 40ημερο θα φανεί εάν “παρέβλεψαν”… τον ξενοδόχο. Δηλαδή, τους δανειστές.
Ο σχεδιασμός έχει ως εξής:
Α. Οι εκπρόσωποι της "τρόικας εσωτερικού" (Χ. Λαζαρίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Χατζησωκράτης) κατέληξαν κατ΄αρχήν χθες σε ένα ήπιο και καθησυχαστικό κείμενο, το οποίο θα ολοκληρώσουν σήμερα και θα το παραδώσουν στους αρχηγούς τους.
Β. Σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει στο Μαξίμου την πρώτη του συνάντηση με τους επικεφαλής της… κανονικής τρόικας, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται μεν “διερευνητική” από τους κυβερνητικούς επιτελείς, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί στίγμα διαθέσων και προθέσεων. Οπως έδωσε ήδη ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με όλους τους «οικονομικούς» υπουργούς.
Γ. Στη συνέχεια, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα ξαναδούν το κείμενο των συνεργατών τους για τις τελικές (και αναγκαίες) πινελιές.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι λεγόμενες “φιλολαϊκές” δεσμεύσεις (όπως τα εργασιακά) θα παραπεμφθούν σε μελλοντικό χρόνο καθώς “το πρόγραμμα είναι τετραετίας”, ενώ ό,τι αφορά σε υποχρέωσεις (αποκρατικοποιήσεις, καταργήσεις οργανισμών) θα ξεκινήσουν … “χθες”.
Τα σημεία – κλειδιά
Από τη χθεσινή συνάντηση της τριμερούς προέκυψε συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα αιχμής. Όπως:
- Να “τρέξουν” γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις-διαρθρωτικές
αλλαγές-αποκρατικοποιήσεις-συμβάσεις παραχώρησης. Ιδιαίτερη αναφορά
γίνεται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην ένταξη της ΔΕΗ στο
πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και (ξανά…) στο άνοιγμα των κλειστών
επαγγελμάτων.
- Να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο αλλά: Πρώτον, όσοι υπάλληλοι περισσέψουν από τις καταργήσεις-συχγωνεύσεις φορέων να μεταταγούν ή να να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας. (σ.σ. Η ΔΗΜΑΡ φέρεται να συμφωνεί με την εκδοχή της ΝΔ για την εφεδρεία και όχι μ΄εκείνη που διμαρφώθηκε επί κυβέρνησης Παπαδήμου).
Δεύτερον, να υπάρξει αναλογία “μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις” αντί “μία προς πέντε” – όπως ανακοίνωσε ήδη προςχθές ο Χρ. Σταϊκούρας.
- Να μην μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. (Είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της τρόικας).
- Να κατατεθεί άμεσα νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε κάθε περίπτωση να “επιμηκυνθεί” ο χρόνος καταβολής των δόσεων – διπλασιασμό τους έχει ήδη ζητήσει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
- Να παραπεμφθεί για μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος η αλλαγή του εκλογικού συστήματος (δηλαδή για μετά το 2014). Τώρα να συζητηθεί μόνο το ενδεχόμενο κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών.
- Να τροποποιηθεί ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια (και όχι “να καταργηθεί” που ήταν η προεκλογική δέσμευση Α. Σαμαρά) με βάση ό,τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν πύλες εισόδου παράνομων μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση, να μην αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών με τη γέννησή τους, αλλά αφού κλείσουν τα 18 χρόνια και εφόσον έχουν αποκτήσει 12χρονη ελληνική παιδεία και έχουν αποποιηθεί την ιθαγένεια των γονιών τους.
Τα δύσκολα, τον Αύγουστο
Κάπως έτσι, η κυβέρνηση συνεργασίας θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα τις προγραμματικές της δηλώσεις, δια στόματος Α. Σαμαρά, και θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Τα δύσκολα θα αρχίσουν... μετά και θα κορυφωθούν περί τα μέσα Αυγούστου που θα παραδώσει η τρόικα την έκθεσή της – και θα χρειασθεί η δόση για το ομόλογο-μαμούθ των 3,2 δισ. ευρώ που θα λήγει εκείνες τις ημέρες..Πηγή:capital.gr
- Να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο αλλά: Πρώτον, όσοι υπάλληλοι περισσέψουν από τις καταργήσεις-συχγωνεύσεις φορέων να μεταταγούν ή να να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας. (σ.σ. Η ΔΗΜΑΡ φέρεται να συμφωνεί με την εκδοχή της ΝΔ για την εφεδρεία και όχι μ΄εκείνη που διμαρφώθηκε επί κυβέρνησης Παπαδήμου).
Δεύτερον, να υπάρξει αναλογία “μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις” αντί “μία προς πέντε” – όπως ανακοίνωσε ήδη προςχθές ο Χρ. Σταϊκούρας.
- Να μην μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. (Είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της τρόικας).
- Να κατατεθεί άμεσα νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε κάθε περίπτωση να “επιμηκυνθεί” ο χρόνος καταβολής των δόσεων – διπλασιασμό τους έχει ήδη ζητήσει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
- Να παραπεμφθεί για μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος η αλλαγή του εκλογικού συστήματος (δηλαδή για μετά το 2014). Τώρα να συζητηθεί μόνο το ενδεχόμενο κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών.
- Να τροποποιηθεί ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια (και όχι “να καταργηθεί” που ήταν η προεκλογική δέσμευση Α. Σαμαρά) με βάση ό,τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν πύλες εισόδου παράνομων μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση, να μην αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών με τη γέννησή τους, αλλά αφού κλείσουν τα 18 χρόνια και εφόσον έχουν αποκτήσει 12χρονη ελληνική παιδεία και έχουν αποποιηθεί την ιθαγένεια των γονιών τους.
Τα δύσκολα, τον Αύγουστο
Κάπως έτσι, η κυβέρνηση συνεργασίας θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα τις προγραμματικές της δηλώσεις, δια στόματος Α. Σαμαρά, και θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Τα δύσκολα θα αρχίσουν... μετά και θα κορυφωθούν περί τα μέσα Αυγούστου που θα παραδώσει η τρόικα την έκθεσή της – και θα χρειασθεί η δόση για το ομόλογο-μαμούθ των 3,2 δισ. ευρώ που θα λήγει εκείνες τις ημέρες..Πηγή:capital.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)