Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ. -ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Economist: "Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν"


Economist: "Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν"



Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ακολουθούν μία μη βιώσιμη πορεία, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχτούν» το περιοδικό Economist. Σημειώνει ωστόσο πως αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας των ελλιπών προσπαθειών των κυβερνήσεων των κρατών. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία κατέβαλαν ηρωικές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο. Η Ελλάδα παλεύει σκληρά να ελευθερώσει την άκαμπτη αγορά της. Η Πορτογαλία απέρριψε το νέο σκληρό σχέδιο λιτότητας, αλλά η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι γενναία. Και στις τρεις χώρες, το outloοk επιδεινώνεται, εξαιτίας εν μέρει των λαθών που έγιναν σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο.
«Είναι ενδεικτικό της πολυτέλειας των Ευρωπαίων πολιτικών να τρέφουν αυταπάτες, το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel χαρακτήρισε τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έλαβε χώρα στις 24-25 Μαρτίου ΄ένα μεγάλο βήμα’ προς την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης στην περιοχή», σημειώνεται στο άρθρο.
Ένας χαρακτηρισμός μεταξύ ανοησίας και αποτυχίας θα ήταν πιο ακριβής.
Η Ε.Ε. επιτάσσει ότι προτεραιότητα των περιφερειακών οικονομιών είναι η συρρίκνωση των ελλειμμάτων προϋπολογισμού, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για την ανάπτυξη. Όσο όμως τα μέτρα λιτότητας υπονομεύουν την παραγωγή της οικονομίας, η αποπληρωμή του τεράστιου χρέους των χωρών αυτών, θα γίνεται ολοένα πιο μακρινό όνειρο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα καθοδικό σπιράλ, σύμφωνα με το άρθρο Economist, το οποίο προσθέτει ότι η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη θα δυσκολέψει περαιτέρω τις προσπάθειες των χωρών της περιφέρειας να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές.





Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

YOUTUBE 1 ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.wmv

Που είναι η ψυχή μας????


Που είναι η ψυχή μας????

Δέκα λεπτά από το κέντρο της Ελλάδας ,στην Κερατέα γίνετε μια μικρή επανάσταση και εμείς …κωφεύουμε
Αδέλφια μας Έλληνες έχουν σηκώσει το ανάστημα τους σε μια  κυβέρνηση που θέλει να επιβάλει με τη βία τα συμφέροντα των κατασκευαστών .
Ζητούν βοήθεια από όλους του Έλληνες και το μόνο που βλέπω είναι να έχουν πάρει φωτιά τα pc μας και να γράφουν …να αναμεταδίδουν μετά μουσικής τις μάχες στους δρόμους, νεοέλληνες να κάνουν chat γράφοντας όοοτι μαλακία   τους κατέβει στο κεφάλι.
Δεν κερδίζονται  οι αγώνες από τους καναπέδες και από τις καφετέριες. Κανά γκομενάκι μπορεί να κερδίσουμε  για να βγάλουμε ακόμα μια νύχτα μιζέριας.
Αδέρφια ας πάρουμε απάνω μας την ευθύνη ….
άααιντε  να κάμωμε το πρώτο βήμα μπροστά .
όσοι είναι κοντά να πάνε στη Κερατέα ….και όσοι είναι μακριά να κάμουνε στη πλατεία του χωριού τους τσαμπουκά για χατίρι αυτών που παλεύουν με την χούντα
Ψυχή θέλει μωρέεε … όλοι έχωμε… ας τη δείξωμε κιόλας

Γιώργο μην σκας... για όλα φταίει ο Καραμανλής

Grigorios Lyronis 30 Μαρτίου στις 2:25 μ.μ. Αναφορά
Γιώργο μην σκας... για όλα φταίει ο Καραμανλής


Κατάρρευση των εσόδων;
Με 2 Ευρώ την αμόλυβδη, 23% ΦΠΑ, με μείωση μισθών και συντάξεων;
Η Κερατέα γίνεται η "μάγχη" της συμμαχίας κυβέρνησης και εργολάβων;
Η Ελλάδα μπαίνει σε πόλεμο επειδή της το επιβάλλουν οι "δανειστές" της;
Ε, θα φταίει ο Καραμανλής! Έτσι δεν είναι Γιώργο μου;
Κατάρρευση των εσόδων, παρότι η κοινωνία μαστίζεται από κεφαλικούς φόρους, κυριολεκτικά. Διότι πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για να μην καταλάβει ότι ο διπλασιασμός της οριζόντιας φορολογίας έγινε στην Ελλάδα μόνο επί Οθωμανικής κατοχής.

Πληρώνεις δηλαδή 1,2 Ευρώ φόρο ανά λίτρο αμόλυβδης, όταν πριν από 18 μήνες την αγόραζες 0,88 το λίτρο στη λιανική! Πληρώνεις 0,9 το πετρέλαιο θέρμανσης, όταν πριν από 18 μήνες το πλήρωνες 0,5. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.

Πληρώνεις διπλάσια τέλη κυκλοφορίας, προσαυξημένα ασφάλιστρα, 40% παραπάνω στις δημόσιες συγκοινωνίες και αυξημένα διόδια. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.

Πληρώνεις 23% ΦΠΑ και στα εσώρουχα, αντί 19%. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.

Κόπηκαν σε μία νύχτα μισθοί και συντάξεις. Αυτό είναι μέτρο εκτός σύγκρισης. Όπως και η αύξηση των ορίων ηλικίας. Ή το αφορολόγητο, τα επιδόματα, η αυθαίρετη ακύρωση επικουρικών συντάξεων κλπ. Μόνο επί κατοχής.

Για να μην μιλήσουμε για τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια. Αυτά δεν είναι κεφαλικός φόρος γιατί μπορείς να τα κόψεις.

Παρ’ ότι λοιπόν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα υλοποιήθηκαν, έρχεται τώρα ο Παπακωνσταντίνου να μας πει ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα! Έχει το θράσος να το λέει, απέναντι σε μία κοινωνία που βλέπει την καθημερινότητα της σε επίπεδα εξαθλίωσης. Οι “θυσίες” δηλαδή, ανθρωποφαγία θα ταίριαζε καλύτερα, όχι μόνο δεν είχαν αντίκρυσμα αλλά επιδείνωσαν την οικονομική πορεία της χώρας!

Άρα ως λύση έρχεται τώρα ΚΑΙ το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Αφού διαλύσαμε τον πολίτη, διαλύουμε και την χώρα. Ναζιστική κατοχή, χωρίς τανκς στους δρόμους, αφού αυτόν τον ρόλο τον παίζουν τα ΜΜ”Ε”. Εκτός εάν ζεις στην Κερατέα, όπου έχεις την ευκαιρία να δεις την πλήρη αναπαράσταση του ’41-44.

Φαντάσου λοιπόν να είχε πάρει ΕΝΑ από αυτά τα μέτρα ο Καραμανλής. ΜΟΝΟ ΕΝΑ. Επιλέξτε εσείς ποιό. Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε;

Δεν μπορούσε να γίνει φασίστας ή δεν ήθελε;

Δεν μπορούσε να γίνει νεοσουλτάνος ή δεν ήθελε;

Γιατί πολλά μπορεί κάποιος να του καταλογήσει, εκτός από ένα. Ήταν ο μοναδικός ηγέτης τις τελευταίες δεκαετίες που δεν μίσησε τον λαό που κυβερνά.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά των πράσινων καθαρμάτων: Μίσος για τον λαό και την πατρίδα.