Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ ο μοναδικός δρόμος ουσιαστικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011
ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ ο μοναδικός δρόμος ουσιαστικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! του Γιώργου Βήχα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ η αρχή αυτού του δρόμου!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εγκαίνια και έναρξη λειτουργίας στις 15 Δεκεμβρίου!


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τώρα, μετά την παράδοση της ευθύνης στην νεοεκλεγείσα «ηγεσία» του Κινήματος Α.Π., θα μπορέσω να στραφώ προς την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Την ΕΛηνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση.

Για τον λόγο αυτό σκοπεύω να διευκρινίσω τη θέση μου μια για πάντα, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν πια παρανοήσεις.

Η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά μέσο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το παρόν Σύστημα Εξουσίας έχει δύο βασικές ασθένειες: Πρώτον έχει σαπίσει και Δεύτερον είναι παντελώς και πολλαπλώς εξαρτημένο.

Εξ άλλου η Ευρώπη-Τρόικα το έχει τοποθετήσει πάνω σε ράγες, οπότε είναι καταδικασμένο να προχωρεί όπως ένα τραίνο προς την κατεύθυνση που κάποιοι άλλοι έχουν καθορίσει. Επομένως συμμετοχή σε εκλογές κάτω απ' αυτές τις συνθήκες σημαίνει ότι διεκδικεί κανείς μια θέση μέσα σ' ένα σάπιο τραίνο χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να του αλλάξει πορεία. Με πρωθυπουργό και υπουργούς μαριονέτες στο τιμόνι και βουλευτές που θα διαπληκτίζονται αν θα είναι στο πρώτο ή στο τελευταίο βαγόνι του συρμού. Το δυστύχημα είναι ότι τώρα ξέρουμε πια ότι αυτό το σάπιο τραίνο-μαϊμού, για το οποίο θα κάνουμε εκλογές, ξέρουμε καλά πού οδηγεί το Λαό και τη χώρα: Στο γκρεμό, στο χάος, στο τίποτα.

Μιλώντας τον Σεπτέμβριο στα Χανιά, είχα πει:
«Παράλληλα όμως με την Άμυνα, προτείνουμε και την Επίθεση. Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος; Τότε όμως, με μία προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει.

Να βρούμε τι είναι εκείνα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας.

Να απαλλαγούμε από το Χρέος. Να φύγει η Τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης κλπ. Εμείς, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, έχουμε τις δικές μας προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με κάθε ανεξάρτητο πολίτη στη βάση του λαού.

Ας αρχίσουμε να κάνουμε κοινές Επιτροπές, που να αποβλέπουν στην ενότητα του λαού. Αρχίζοντας από τους χώρους εργασίας. Τις συνοικίες. Μετά λίγο πιο πάνω, στις πόλεις, στις περιφέρειες, έως ότου καταλήξουμε σε μια ενιαία παράταξη με δικό της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος, οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία».

Επομένως, για να διευκρινίσω ακόμα περισσότερο αυτά που έλεγα τότε, η ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση δεν είναι ένας κομματικός μηχανισμός. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα μπορούσαμε να σκεφθούμε συμμετοχή της στις εκλογές, θα ήταν να διαπιστωθεί ότι το Μέτωπο Αντίστασης συγκεντρώνει μια τόση και τέτοια δύναμη, που θα μπορούσε χάρη σε μια συντριπτική πλειοψηφία να βγάλει το σημερινό τραίνο της εξουσίας από τις ράγες του. Δηλαδή μόνο στην περίπτωση που θα ήμασταν βέβαιοι ότι όχι μόνο θα νικήσουμε αλλά και ότι η επικράτησή μας θα ισοδυναμεί με μια ουσιαστική επανάσταση.

Είναι λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο, ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συζητάμε καθόλου τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Με τα σημερινά δεδομένα η λύση για μας είναι η Αντίσταση. Δηλαδή η Αντίσταση των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, που σαν ένας χαλύβδινος πύργος θα βάλουν τέλος σε όλα αυτά. Στην ξένη εξάρτηση, στο σάπιο Σύστημα Εξουσίας. Θα σταματήσουν την κοροϊδία, θα σταματήσουν τον κατήφορο, τον γκρεμό, το χάος, το τέλος. Θα τοποθετήσουν τη χώρα πάνω σε νέα θεμέλια, δικά της και στέρεα. Θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη χώρα που τους γέννησε και όπου ζουν. Θα διαλέξουν πού θα πάνε και πώς θα πάνε. Θα επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, σκέψης και δράσης. Αποφασισμένοι, Ανεξάρτητοι, Ελεύθεροι.

Όσοι και όποιοι επιλέξουμε ως λύση το Μέτωπο της Αντίστασης, θα πρέπει στην νοοτροπία των 300 της Βουλής να αντιτάξουμε ως το τέλος την ψυχολογία των 300 του Λεωνίδα. Δηλαδή της θυσίας για την Ελλάδα.

Αυτή είναι η δική μου επιλογή. Τη δοκίμασα όταν μας ήρθαν οι Ούνοι, την ξαναδοκίμασα όταν μας φίμωσαν οι Χουντικοί. Δεν είμαι ρομαντικός ούτε αφελής. Απλά πιστεύω στη δύναμη του Λαού.

Σας ευχαριστώ

Καταδίκη της Ελλάδας – Δικαίωση της ΠΓΔΜ

Έκανε το θαύμα της πάλι η μασονία! Καταδίκη της Ελλάδας – Δικαίωση της ΠΓΔΜ
Δεκεμβρίου 5, 2011



Καταδικαστική για την Ελλάδα είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά), το οποίο δικαιώνει τα Σκόπια για την προσφυγή τους με την κατηγορία της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της χώρας μας, στο Βουκουρέστι, το 2008. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, με την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να εμποδίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία.

Η ανάγνωση της απόφασης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα. Η απόφαση δεν αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, να έχει επί της ουσίας κάποια συνέπεια για τη χώρα μας, ενώ επ’ ουδενί τέθηκε ζήτημα ονομασίας.
Στα Σκόπια εκτιμούν ότι η απόφαση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκόργκι Ιβάνοφ, ότι εάν η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης είναι θετική για τη χώρα, τότε αναμένουμε αυτό να αντικατοπτριστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο το 2012″.

Από ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος δεν αποκλείεται να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα, συζήτησε για το Σκοπιανό με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.
Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκαν στις συνομιλίες που έχει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δύο κρίσιμες συναντήσεις (Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στη βελγική πρωτεύουσα), όπου θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης και ίσως το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2012....

Robin Williams "την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις".

Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία δηλώνει ο Robin Williams, λέγοντας ακόμα ότι μπορεί η οικονομία σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι.
"Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επσιτρέψουν", δήλωσε σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ο διάσημος κωμικός Robin Williams.
Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. "Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις".