Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πέρασε και ο εφαρμοστικός νόμος





Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 155 ψήφους, 154 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συν την ψήφο της Ε. Παπαδημητρίου, ο εκτελεστικός νόμος που συνοδεύει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2012-2015, με την ΝΔ να καταψηφίζει το νόμο επί της αρχής και να υπερψηφίζει το σκέλος που αφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου και τις αποκρατικοποιήσεις.

Αρνητικά επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων ψήφισε ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Κουρουμπλής.

Ναι επί της αρχής και επί των άρθρων από τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλ. Αθανασιάδη, ενώ η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Χ. Αράπογλου ψήφισε μεν θετικά επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1-9 (για τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου) καθώς και το άρθρο 14. 

Η ΝΔ καταψήφισε και τον εφαρμοστικό νόμο επί της αρχής. Επί των άρθρων όμως, όπως διευκρίνισε ο εισηγητής, κ. Ι. Δρούτσης, υπερψήφισε συγκεκριμένα άρθρα του εφαρμοστικού.

Ειδικότερα, η ΝΔ υπερψήφισε τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, διαφωνεί ωστόσο στο άρθρο 2 όπου περιγράφονται λεπτομέρειες για τα κεφάλαια, την περιουσία και τη διάθεση των εσόδων του ταμείου.

Συμφωνεί επίσης στα κεφάλαια για την περιστολή της σπατάλης και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, δεν στηρίζει όμως το φορολογικό σκέλος του εφαρμοστικού νόμου. 
Αναλυτικότερα, η ΝΔ υπερψήφισε τα άρθρα 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42, 45, 46 και 48.

Τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου υπερψήφισε και η Δημοκρατική Συμμαχία, με την κ. Ντ. Μπακογιάννη και τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίζουν "παρών" επί της αρχής.

Η κ. Έλσα Παπαδημητρίου, διαγραφείσα βουλευτής της ΝΔ ψήφισε θετικά επί της αρχής, ενώ υπερψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου εκτός των άρθρων 27-36.  
Αρνητικές ήταν οι ψήφοι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι εχθές υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ε. Παπαδημητρίου της ΝΔ η οποία διεγράφη από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το κυβερνών κόμμα δεν το ψήφισε ο Π. Κουρουμπλής, o oποίος διεγράφη από την Κ.Ο.

1 σχόλιο: