Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Bloomberg: Στα 85 δισ. ευρώ η νέα βοήθεια για την Ελλάδα




Στα 85 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών, σε μία διάσωση που έχει στόχο να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να τερματιστεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

Το συνολικό πακέτο για την Ελλάδα θα ανέλθει με αυτό τον τρόπο στα 190-195 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 110 δισ. ευρώ του αρχικού πακέτου, δήλωσε ο Thomas Wieser, επικεφαλής του υπουργείου για θέματα οικονομικής πολιτικής και χρηματαγορών, στο πλαίσιο ενημέρωσης στη Βιέννη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέσει το 30% των νέων κεφαλαίων, ενώ οι χώρες της Ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές θα συνεισφέρουν το υπόλοιπο 70%, τόνισε ο Wieser.

Ενώ Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι τοποθετούν το στόχο συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στα 30 δισ. ευρώ, «δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου