Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μετατίθεται για το Σάββατο το Eurogroup





Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ωστόσο τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του συμβουλίου.

«Η συνάντηση δεν ακυρώνεται αλλά θα αντικατασταθεί από τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε ο Guy Schuller, εκπρόσωπος του Jean-Claude Juncker, ενώ όπως επεσήμανε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα υπάρξει ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Σαββάτου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα το Σάββατο, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου από την ελληνική Βουλή.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup αναμένεται να συμφωνήσουν για τη δόση στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη που αντικαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Οι συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη θα συζητήσουν επίσης το πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, όπως τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Αναφορικά με την αλλαγή που προέκυψε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάσαν: "Είναι θετικό το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία του Eurogroup, που αντί της Κυριακής 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 2 Ιουλίου, με στόχο την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου λειτουργεί διεθνώς υπέρ της αξιοπιστίας της χώρας και αποτελεί τη βάση για την αυριανή συζήτηση στο Eurogroup".

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου