Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στην ηγεσία του ΔΝΤ η Christine Lagarde

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε τον διορισμό της Christine Lagarde στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ μετά τις επίσημες δηλώσεις στήριξης της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία του ΔΝΤ.

Με τον διορισμό της ολοκληρώνεται η διαδικασία για την αντικατάσταση του Dominique Strauss-Kahn, ο οποίος παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε σήμερα την Christine Lagarde στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα πέντε έτη με έναρξη από τις 5 Ιουλίου του 2011", αναφέρει το ΔΝΤ σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητα της Lagarde σημειώνοντας ότι διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο και εμπειρία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν το 17% των ψήφων στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, δήλωσε πως είναι ενθαρρυμένος από την ευρεία υποστήριξη που έχει λάβει η Γαλλίδα ομόλογος του, συμπεριλαμβανομένης και των αναδυόμενων οικονομιών.

Η Lagarde κέρδισε από την αρχή την υποστήριξη της Ευρώπης για την αντικατάσταση του Dominique Strauss-Kahn, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε και τη στήριξη της Κίνας.

Από τη μεριά του ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Alexei Kudrin, σε δηλώσεις του στο ITAR-TASS, σημείωσε πως το "οικονομικό όραμα της Lagarde συμπίπτει πλήρως με τους στόχους του ΔΝΤ".

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου