Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Θρίλερ με την τρόικα




 

Σε εξέλιξη βρίσκονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εύρεση νέων μέτρων, μετά από την υπαναχώρηση της κυβέρνησης για το μέτρο των αποδείξεων.

Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα πάση θυσία, λένε αρμόδια στελέχη, προκειμένου αύριο ο εφαρμοστικός νόμος να είναι έτοιμος προς κατάθεση στη Βουλή.

Ήδη, διεξάγονται μεταξύ των στελεχών του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και των στελεχών της τρόικας, με τηλεδιασκέψεις.

Το πρόβλημα ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος τελώντας υπό το βάρος των πιέσεων που ασκήθηκαν και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο μέτρο επιβολής πλαφόν 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αντέδρασε ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να καλύψει την τρύπα που προκαλείται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Ξεκίνησε έτσι ένας νέος τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για το ίδιο πακέτο μέτρων, υπό πολλή ασφυκτική προθεσμία.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, πρέπει πάση θυσία σήμερα να υπάρξει συμφωνία, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταθέσει τον εφαρμοστικό νόμο αύριο στη Βουλή και να τον ψηφίσει με τη διαδικασία κατεπειγόντος έως το τέλος του μήνα, ως προϋπόθεση για τη δόση του Ιουνίου και για τη σύναψη του νέου δανείου.

Δεν αποκλείουν τα ίδια στελέχη, να γίνουν ανακοινώσεις των συμπληρωματικών μέτρων, αργότερα σήμερα.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου