Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σεισμός 4,7R νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σεισμός 4,7R νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011, 18:11
Σεισμική δόνηση 4,7R σημειώθηκε στις 17:57 ώρα Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Καρπάθου ενώ το εστιακό του βάθος στα 80 χλμ.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στη Ζάκρο.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημμένος στην Κάρπαθο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011, 18:58

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

No 1 sto BBC ''ο Κανέλος '' το σκυλί στο Συνταγμα

Most watched/listened

Απάντηση ala Grande στόν Καζάκη




vripol είπε...(Γώργος Πολυχρονίδης )

Κ. Καζάκη, δυστυχώς, ο λόγος σας χαρακτηρίζεται απο τις ιδεοληψίες του Κομμουνιστικού χώρου απο τον οποίον προέρχεσθε, και με το οποίον δεν έχετε διαρρήξει τον ιδεολογικό και πολιτικό ομφάλιο σας λώρο.

1. Ο παραδοσιακός αντιευρωπαϊσμός είναι παρών στο παραπάνω κείμενο. Αδιαφορείτε για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ευρωπαϊκή ένωση μια κίνηση εξόδου απο το Ευρώ.Χωρίς να το λέτε, προφανώς επιθυμείτε την διάλυση της ευρωζώνης. Καί ίσως, και την απαρχή της πτώσης του καπιταλισμού..

2. Εξωραϊζετε τους δυσβάστακτους κλυδωνισμούς που θα επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία η επιστροφή στην δραχμή. Χαρακτηρίζεστε απο τον γνωστο μονομανιακό αναγωγισμό της κομμουνιστικής αριστεράς: Στην σύνθετη πραγματικότητα, μία είναι "σε τελική ανάλυση" η λύση: ¨Οτι ορίσει η ευθεντία μας", δηλ. η έξοδος απο το ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί το νομισματικό εργαλείο.
 Και η σύγκρουση που θα επέλθει με τους λαούς της Ευρώπης, καθώς θα μας θεωρήσουν υπέυθυνους για την αλυσιδωτή έκκριξη που θα συμβεί στην Ε.Ε;
 Καί η αδυναμία μας να τροφοδοτήσουμε άμεσα με πανάκριβο, πλέον, πετρέλαιο την πετρελαιοκίνητη οικονομία μας;

3. Η διέξοδος, είναι πολύ πιό σύνθετη : Προαπαιτεί υπευθυνότητα και ως πρός τον Ελληνικό και ως πρός τους Ευρωπαϊκούς λαους:
 Εμείς, να πληρώσουμε, σε βάθος χρόνου, τμημα του χρέους μας,(το μη επαχθές, συνυπολογιζομένων των γερμανικών χρεών) μακριά απο διακονιάρικους κουτσαβακισμούς, αλλά και απο δουλοπρέπεις οσφυοκαμψίες.
 Εκείνοι, να συνειδητοποιήσουν,πως δεν μπορούν να μας φέρονται ως τοκογλύφοι, αλλα εν αλληλεγγύη. Και να τους προσάψουμε δημοσίως την ευθύνη τους για την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης, εάν εξακολουθούν να μας φέρονται ως τοκογλύφοι. Οι κινησεις μας πρέπει να μας καθιστούν υπεύθυνη Ευρωπαϊκη δύναμη, που θα πρέπει να πρωτοπορήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην Ε.Ε.:
Δηλ. α)Βάθεμα της δημοκρατίας με την κινητοποίηση των λαών και τον θεσμικό (στο μέλλον) εξαναγκασμό των ηγεσιών να λαμβάνουν υπόψιν κυρίως τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των οικονομικών κολοσσών.

β)Προαγωγή της πολιτικής Ευρώπης, θωράκιση έναντι των επιθέσεων της Αμερικανικής υπερδύναμης, οικοδόμηση στρατηγικών συμμαχιών με Κίνα, Ρωσσία, κλπ

Αυτά, παράλληλα με την άμεση επιδίωξη θεσμικής ενσωμάτωσης της Ελληνικής κοινωνίας, ως Δήμου και όχι ως μονάδων, στο πολιτικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να επιτύχουμε το "ελέγχειν" και το "ευθύνειν" του πολιτικού προσωπικού, το οποίο πρέπει να καταστήσουμε θεσμικό εντολοδόχο μας (από την σημερινή θέση του, ως εκλεγμένης ολιγαρχίας που εφιππεύει και λεηλατει την κοινωνία).

Η Ολυμπία "Δεν πωλείται"...

Ηλεία: Oι Αγανακτισμένοι πάνε Ολυμπία και λένε "Δεν πωλείται"...


Μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης οι «αγανακτισμένοι» πολίτες Πύργου και Αμαλιάδας οργανώνουν συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και καλούν όλους τους Πολίτες του Νομού να συμμετάσχουν.Την Κυριακή το πρωί στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ θα σηκώσουν ένα... πανό στον αρχαιολογικό χώρο που θα γράφει ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE), για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας.

Η μετακίνηση θα γίνει με τραίνο στις 11.00 από τον Πύργο και η επιστροφή στις 13.00 από Αρχ. Ολυμπία, ενώ το σημείο αρχικής συνάντησης είναι η πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο στις 10.30.

Στο τραίνο θα σηκώσουν πάλι το πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για να διαδηλώσουν επίσης την αντίθεσή τους στην απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ κι έτσι "στολισμένο" θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία για τη δράση στον αρχαιολογικό χώρο.

www.thebest.gr

Η επίθεση του Soros στην Ελλάδα

Ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο…


…Για να συσπειρώσουν τη “Νέα Διακυβέρνηση”, ή για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο που δεν έχει υπουργείο ούτε ΑΟΖ; Για να καλύψουν την πληρωμή των CDS; Είναι τόσα τα ΔΙΣ που λαδώνουν από στρατηγούς μέχρι “εταίρους”.
Επειδή τα παιχνιδάκια των κεμαλοναζί με τους ντόπιους υπαλλήλους τους είναι γνωστά και όχι τόσο στεγανά, ας το σκεφτούν πάρα πολύ οι ντόπιοι νεοσημίτηδες. Με την πατρίδα δεν παίζετε πλέον κύριοι, είναι σα να παίζετε με το κεφάλι σας.

Σημειώστε το, σε λίγο θα επανέλθουμε…

Πηγη www.olympia.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΙΝ πατήσετε PLAY διαβάστε την περιγραφή

Ε. Βενιζέλος: "Πάω στον πραγματικό πόλεμο"




«Αποδέχθηκα την τιμητική και προκλητική πρόταση για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  με περίσκεψη και όχι χωρίς δισταγμούς, αλλά αποδέχθηκα διότι είναι αυτό το πατριωτικό μου καθήκον», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο.

"Φεύγω από την άμυνα και πάω στον πραγματικό πόλεμο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

«Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί» προσέθεσε και έκανε λόγο για ανάγκη συστράτευσης και επιστράτευσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Χαρακτήρισε ως "πρώτη προτεραιότητα" τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο και νέες ιδέες, τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, ενώ έκανε αναφορά και στους "Αγανακτισμένους" μιλώντας για διάλογο χωρίς απόκλιση από τους στόχους της χώρας, η επίτευξη των οποίων είναι απαραίτητη για την ίδια τη δημοσιονομική ύπαρξη της χώρας, όπως είπε.

Ο Ε. Βενιζέλος αναγνώρισε επίσης τη συμβολή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο έργο του υπουργείου, λέγοντας ότι ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο "σήκωσε το βάρος" των πολιτικών των προηγούμενων 20 μηνών.

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Έγιναν λάθη"

Στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το υπουργείο πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία της χώρας αλλά και στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.

Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και ότι υπήρξαν παραλείψεις και καθυστερήσεις, ωστόσο δήλωσε περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο και υπογράμμισε ότι παρά τις προκλήσεις "μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον σαν χώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία".



Πηγή:www.capital.gr

Συμφωνία Merkel - Sarkozy για το νέο πακέτο προς την Ελλάδα


 


Κοινή γραμμή ακολουθούν Γερμανία και Γαλλία στο ζήτημα της Ελλάδας, όπως προκύπτει από τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Angela Merkel με το Γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy. Οριστικοποιείται η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Η Angela Merkel και ο Nicolas Sarkozy συμφώνησαν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνει την "αμιγώς εθελοντική" συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουν να κερδίσουν τη συναίνεση της ΕΚΤ για τη δομή του νέου πακέτου.

Ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα είναι απαραίτητο, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η Merkel υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε μαζί του την Πέμπτη. «Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία και τη σταθερότητα του ευρώ».

Αναφορικά με την προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην επίλυση της ελληνικής κρίσης, η Merkel σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ και επισήμανε ότι τάσσεται υπέρ της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται σε συμφωνία για την Ελλάδα και έχουν δεσμευτεί πλήρως να υπερασπιστούν το ευρώ.

Επανέλαβε ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει από την πλευρά της να συνεχίσει με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Η Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν μια άμεση λύση για την Ελλάδα, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι καθαρά εθελοντική και να μην προκαλεί ένα πιστωτικό επεισόδιο. Τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα πρέπει να έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε εξάλλου ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Τι θα γίνει αν οι έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν ?

 
 
 
 
Τι θα γίνει αν οι έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν, διερωτάται σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Όπως επισημαίνει, μπορεί η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ να διαπραγματεύονται σκληρά για την δομή που θα έχει η βοήθεια προς την Ελλάδα, ωστόσο το τι θέλουν οι τρεις οργανισμοί δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που –κατά την WSJ- δεν είναι καθόλου βέβαιο.

«Οι έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους με την λιτότητα και φαίνονται απρόθυμοι να δεχθούν τους ακόμα σκληρότερους όρους που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση και να αποφύγουν την χρεοκοπία. Η οικονομία έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα τα τελευταία δυο χρόνια, οι συνεχιζόμενες, μεγάλες πολιτικές διαδηλώσεις, οι καθιερωμένες γενικές απεργίες και η κοινοβουλευτική «ανταρσία» έχουν φέρει σε τέλμα την Αθήνα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παραπαίει.

Οι έλληνες αρχίζουν να αναρωτιούνται αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος εξόδου από την κρίση τους. Και αναπόφευκτα, η εμπειρία της Αργεντινής πριν από μια δεκαετία, προσελκύει το ενδιαφέρον», σημειώνει η Wall Street Journal.

Όπως επισημαίνει, οι έλληνες μπορεί να αποφασίσουν ότι η μόνη πραγματική επιλογή τους είναι μια λύση τύπου Αργεντινής, δηλαδή έξοδος από το ευρώ, χρεοκοπία και υποτίμηση. «Και ενδεχομένως αυτό είναι που ήδη περιμένει η αγορά». 
Σύμφωνα με την WSJ, το μόνο που κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ είναι η «παράταση ζωής» που δίνουν τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, δάνεια που –βεβαίως- θα πρέπει να αποπληρωθούν.

Αν οι έλληνες αρχίσουν να πιστεύουν ότι ήδη βρίσκονται πολύ κοντά ή έχουν φτάσει στο χειρότερο αποτέλεσμα που θα είχε μια έξοδος από το ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχουν οι προοπτικές ανάκαμψης, τότε είναι πιθανό να αρχίσουν να συζητούν μια έξοδο από το ενιαίο νόμισμα. Αυτό όμως θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την ΕΕ και την ΕΚΤ, καθώς μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια έξοδός της από το ευρώ είναι πιθανό να δημιουργούσε συστημική κρίση σε όλον τον χρηματοοικονομικό κλάδο της Ευρώπης, λόγω της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Η ΕΕ δεν θέλει να «ενδώσει» στην Ελλάδα λόγω του κόστους που θα συνεπάγονταν μια τέτοια κίνηση, ωστόσο μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει στάση αν η κρίση γίνει πολύ χειρότερη.

«Η ειρωνία είναι πως, αν οι έλληνες αποφασίσουν ότι μια έξοδος από το ευρώ δεν είναι μόνο δυνατή αλλά και επιθυμητή, η «καρδιά» της ΕΕ, ηγούμενη από την Γερμανία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έκανε υποχωρήσεις, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονταν και μια ολική «συγχώρεση» του χρέους της χώρας», σημειώνει η WSJ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα έπρεπε οι ισχυρές χώρες της ευρωζώνης να αναλογιστούν το κόστος που θα είχε για τον τραπεζικό τους κλάδο όχι μόνο αν αφήσουν την Ελλάδα να την «γλιτώσει», αλλά επίσης και την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και ενδεχομένως την Ισπανία και την Ιταλία, που επίσης θα ζητούσαν μια καλύτερη συμφωνία για τα χρέη τους.

Όμως «όσο περισσότερο οι έλληνες πείθονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τόσο καλύτερη συμφωνία θα πρέπει να τους παρουσιάσει η ΕΕ προκειμένου να τους αποτρέψει». 
euro2day

Όλα τα ίδια μένουν...




Πλήρη απογοήτευση δημιουργεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, διαψεύδοντας όλες τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί εδώ και πολλές εβδομάδες για τη συμμετοχή προσωπικοτήτων στο κυβερνητικό σχήμα. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου εισέπραξε σωρεία αρνητικών απαντήσεων κι έτσι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος...

Η νέα κυβέρνηση δίδει την αίσθηση ότι είναι προϊόν εσωκομματικών παζαριών, όταν η κοινωνία είχε την ανάγκη ενός τελείως νέου σχήματος. Καλώς ή κακώς το νέο σχήμα δεν μπορεί να πείσει ότι θα δουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν μπορεί να εργαστεί αυτή η κυβέρνηση, θα μπορούσε και η προηγούμενη.

Ο κ. Βενιζέλος πήρε τελικά το υπουργείο Οικονομίας και αναδείχτηκε στην θέση του αντιπροέδρου, πλαισιώνοντας τον κύριο Πάγκαλο. Δύο πληθωρικοί άνθρωποι δίπλα από τον πρωθυπουργό συνιστούν έτσι κι αλλιώς μία εκρηκτική ομάδα...

Εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί προς τι όλη αυτή φασαρία τις τελευταίες ημέρες. Για ποιόν λόγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης; Τα ονόματα που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση και οι ισορροπίες που τηρούνται μεταξύ των διαφόρων ομάδων, δίνουν την απάντηση! Ο καυγάς ήταν για το πάπλωμα!

Ο κ. Βενιζέλος αναβαθμίστηκε, ο κ. Παπακωνσταντίνου προστατεύτηκε και ο κ. Ρέππας πήγε σε ένα υπουργείο που δεν θα έρχεται σε επαφή με την τρόικα. Όλοι είναι ευχαριστημένοι, εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που περίμεναν κάτι περισσότερο από μία εσωτερική αναδιανομή της εξουσίας μεταξύ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται...

Η χώρα έχασε μία τελευταία ευκαιρία να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με αποτελεσματικό τρόπο. Ο πολιτικός κόσμος, από την πλευρά του, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Η ΝΕΑ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ



Ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10.00 η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με δυο αντιπροέδρους τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αναλαμβάνει παράλληλα και υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

*Στο υπουργείο Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Πάρη Κουκουλόπουλο

*Διοικητικής Μεταρρύθμισης, (νέο υπουργείο), Δημήτρης Ρέππας με υφυπουργούς τους Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη

*Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης με υφυπουργό τον Γιάννη Μαγκριώτη

*Εξωτερικών, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης με αναπληρωτή υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργό τον Δημήτρη Δόλλη

*Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, με υφυπουργό τον Κώστα Σπηλιόπουλο

*Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη, Μάρκο Μπόλαρη και Χρ. Αηδόνη

*Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με υφυπουργό τον Γιάνη Κουτσούκο

*Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με υφυπουργό τον Μανώλη Όθωνα

*Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αναπληρωτή υπουργό το Νίκο Σηφουνάκη και υφυπουργό τον Γιάννη Μανιάτη

*Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αναπληρωτή υπουργούς τους Χάρη Παμπούκη και Σωκράτη Ξυνίδη και υφυπουργό τον Θάνο Μωραϊτη

*Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό τον Γιάννη Δριβελέγκα

*Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή

*Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό Τουρισμού τον Γιώργο Νικητιάδη

*Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με αναπληρωτή τη Φώφη Γεννηματά και υφυπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου

*Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ηλίας Μόσιαλος



Πηγή:www.capital.gr

Η νεα κυβέρνηση του Γιωργιού του Αντρέα ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ(για 3 ημέρες)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 10:09   *Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Παπουτσής
  • 10:09   *Υπουργός Πολιτισμού ο Π. Γερουλάνος
  • 10:08   *Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ο Γ. Ραγκούσης
  • 10:08   *Υπουργός Δικαιοσύνης ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
  • 10:08   *Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος
  • 10:08   *Υπουργός Εργασίας ο Γ. Κουτρουμάνης
  • 10:07   *Υπουργός Περιβάλλοντος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  • 10:07   *Υπουργός Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου
  • 10:07   *Υπουργός Ανάπτυξης ο Μ. Χρυσοχοΐδης
  • 10:06   *Υπουργός Εσωτερικών ο Χ. Καστανίδης

Το ΔΝΤ θα κάνει ''ντά'' την Μέρκελ




(Dow Jones) – Η Γερμανία εξαναγκάστηκε να συμφωνήσει στη διάσωση της Ελλάδας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ύστερα από ισχυρές πιέσεις από το ΔΝΤ, μετά από την παραίτηση τον προηγούμενο μήνα του επικεφαλής του, Dominique Strauss-Kahn, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της σήμερα η Guardian.

Υπό τις οδηγίες του νέου της εκτελεστικού επικεφαλής, του Αμερικανού John Lipsky, το ΔΝΤ έχει λάβει πιο σκληρή στάση, αναφέρει η Guardian. Το Ταμείο προειδοποίησε τους Γερμανούς τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν θα δώσει τα κεφάλαια στην Ελλάδα και θα προκαλέσει την χρεοκοπία της χώρας εάν το Βερολίνο δεν σταματήσει τις καθυστερήσεις και δεν υποσχεθεί ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τη διάσωση της Ελλάδας, αναφέρει η εφημερίδα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι η απειλή του ΔΝΤ να σταματήσει τη χρηματοδότηση, σε αντίθεση με την πιο ήπια γραμμή που ακολουθούσε ο Strauss-Kahn, έχει εκτονωθεί λόγω της γερμανικής υποχώρησης, επισημαίνει ο Guardian.

© Dow Jones Newswire



Πηγή:www.capital.gr

Α' πανελλήνια συνδιάσκεψη της ΣΠΙΘΑΣ 18 και 19 - 6 - 2011

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Έλα να ψηφήσεις ‘’ Τι πρέπει να γίνει τώρα στην Ελλάδα’’


ΟΙ ''ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ





  ΟΙ ''ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Oι ελληνικές συμμετοχές (πολιτικών) 1988-2007: Γιώργος Παπανδρέου 4, Θεόδωρος Πάγκαλος 3, 'Αννα Διαμαντοπούλου 3, Γιώργος Αλογοσκούφης 3, Κώστας Καραμανλής 1, Ντόρα Μπακογιάννη 1 (βλέπε κατάλογο παρακάτω, γιά υπόλοιπους).

Στην μυστική Λέσχη, συμμετέχουν, εκτός των άλλων από αμερικανικής πλευράς, οι: Κίσσινγκερ, Περλ, Γουλφοβιτς, Σόρος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όλοι οι Γεν. γραμματείς του ΝΑΤΟ, υπήρξαν μέλη της Λέσχης.

Συμμετοχές 1954-1984. Ο πρώτος 'Ελληνας που συμμετείχε ήταν ο Παναγιώτης Κανελόπουλος (1954)

Στην Ελλάδα, η Λέσχη συνεδρίασε στα 1993, στην Βουλιαγμένη, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη συνεδρίαση, μαζί με άλλους 'Ελληνες πολιτικούς.

Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ένας μόνο 'Ελληνας δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης, 2002 και 2008, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο ("εκπαιδευμένος" στις ΗΠΑ) Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, είχε προσκληθεί (συμμετείχε;) στην σύνοδο της ''Λέσχης'', τέλη Μαίου 1996, στο Τορόντο

Επίσης, στα 1998 συμμετείχαν από κοινού στη συνεδρίαση της Λέσχης στην Μ. Βρετανία οι: Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. (Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

Συμμετοχές 2008, 5-8 Ιουνίου, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Από την Ελλάδα, στις συνεδριάσεις των 7 τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν:
2007 - Istanbul, Turkey (31 May-3 June)
Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola
Diamantopoulou, Anna Member of Parliament

2006 - Ottawa, Canada, (8-11 June)
Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP

2005 - Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου- Η Agenda)
Alogoskoufis, George - Minister of Economy and Finance
Papandreou, George - Leader of the Opposition (PASOK)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner
David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
(O πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2004 - Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2003 - Versailles, France (15-18 Μαίου):
Bakoyannis, Dora - Mayor of Athens
Tsoukalis, Loukas - Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2002 - Chantily, Virginia, USA (30 Μαίου-2 Ιουνίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) - member, Steering Committee
Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. "TO VIMA"
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2001 - Stenungsund, Sweden (24-27 Μαίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

Ο κατάλογος με τους 'Ελληνες πολιτικούς κι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης, από τα 1988 ίσαμε τα 2000:


Carras, Costa, Director of Companies (x st)
David, George A. Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A.
Andrianopoulos, Andreas, Mayor of Piraeus; former Minister of Culture
Argyros, Stelios, Chairman Federation of Greek Industries
Arsenis, Gerasimos, Minister of Defense
Christodoulou, Efthymios, Minister of Economic Affairs
Costopoulos, Yannis S, Chairman, Credit Bank
Couloumbis, Ted, Pres. Greek Foreign Policy Institute
Diamandouros, P Nikiforos; National Ombudsman
Hadjieleftheriadis, Gregory, Vice President Eletson Corporation
Karamanlis, Kostas A. - Leader of the Opposition
Kranidiotis, Yannos. Alternate Minister for Foreign Affairs (d. 14.9.99).
Livanos, George P, Ship Owner
Lyras, John C, Vice Chairman, Union of Greek Shipowners
Manos, Stefanos, Minister of National Economy
Mitsotakis, Constantine, Prime Minister
Pangalos, Theodoros G., Minister for Foreign Affairs (Socialist Party)
Papaconstantinou, Michalis, Minister for Foreign Affairs
Papalexopoulos, Theodore, Deputy Chairman, Titan Cement Company SA
Papandreou, George A. - Minister for Foreign Affairs
Samaras, Andonis, former Minister of Foreign Affairs
Peraticos, Michael C, Chairman, Pegasus Ocean Services
Tsoukalis, Loukas, Prof, Univ of Athens; Pres., Hellenic Centre for Eur. Studies (EKEM)
Veremis, Thanos M. - Professor of Political History, Univ. of Athens; Pres. of Eliamep
Vokos, Themistocles, Chairman, The Seatrade Organisation
Zombanakis, Minos, Chair, Group for International Study & Evaluation

Στον κατάλογο αυτό που σήμερα για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα θα δείτε ονόματα Ελλήνων και Ελληνίδων όπως αυτό τις Ελλένης Βάλχου της Καθημερινής, του Παναγιώτη Πιπινέλη, του Ανδρέα Ζαϊμη, του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και άλλων πολλών που τα ονόματα τους ουδέποτε έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο. Ονόματα που δεν θα τα πιστεύετε ότι έχουν λάβει μέρος σε αυτές τις κλειστές μυστικές συνερδιάσεις!
Μέχρι σήμερα τα περισσότερα από τα ονόματα που θα δείτε σε αυτόν τον κατάλογο, δεν έχουν εμφανιστεί πότέ, ειδικά τις δεκαετίες του 1960 του 1970 και του 1980 όπου η ελληνική παρουσία -όπως θα δείτε- ήταν σποραδική και χωρίς πολλές συμμετοχές ωστόσο κάποιες χρονιές καθοριστικές για την ελληνική εσωτερική πραγματικότητα υπήρξαν προσκλήσεις και προς διακεκριμένους Έλληνες. Στους καταλόγους αυτούς δεν αναφέρεται μόνον ο αείμνηστος Γιάγκος Πεσμαζόγλου ο οποίος είχε συμμετάσχει ανελειπώς την δεκαετία του 1970 ως παρατηρητής με προτροπή και ενημέρωση και του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον οποίο διατηρούσε επαφή και επικοινωνία, όπως μας είχε αποκαλύψει πρώτη φορά σε αποκλειστική συνέντευξη -ήταν τότε που έσπασε και ο κώδικας σιωπής , για το περιοδικό SATTUS το 1997- μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η αναφορά στο όνομα Γιώργος Κοντογιώργης(1978) αφορά τον υπουργό της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και οχι τον γνωστό πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου.
Μέχρι στιγμής σας έχουμε δώσει ένα πλήρες -κατά το δυνατόν - ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις και όσα έχουν γραφεί σε Ελλάδα, Αμερική και Ευρώπη για την 58η συνεδριάση της Λέσχης των Ισχυρών της γης. Στο σημερινό αποκαλυπτικό αφιέρωμα μας, για εσάς που είστε fun του θέματος, και κρατάτε αρχείο σχετικό θα σας δώσουμε αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία επίσης αντλήσαμε από το υπό έδκοση Β. Μέρος τους βιβλίου μας "ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".
Παρκάτατω σας δίνουμε την πλήρη αναλυτική λίστα συμμετοχών της πρώτης συνεδριάσης της Λέσχης των ισχυρών στην Ελλάδα.
ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Γιώργος Δαϋιδ, που αποτελεί και τον εκτελεστικό διευθυντή εκπρόσωπο της Ελλάδος στην Λέσχη(διάδοχος του επί δεκαετίες εκπροσώπου της Ελλάδας εφοπλισττή Κώστα Καρρά) και το πρόσωπο εκείνο που προτείνει προς το διευθυτήριο της προσκλήσεις για τις ελληνικές συμμετοχές.

Εκτακτες συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Της Μαρίνας Μάνη

“Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο Κίνημά μας. Μπορείτε να στηριχτείτε σε μένα κι εγώ να στηρίξω την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση”. Αυτή ήταν η φράση-κλειδί με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο: Αφενός ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του να του δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” και, αφετέρου, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στους δύο βουλευτές (Γ. Φλωρίδη και Ε. Νασιώκα) που παραιτήθηκαν το πρωί από το βουλευτικό αξίωμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε πολλές φορές τους βουλευτές του να μη φυγομαχήσουν και να αναλάβουν, όλοι μαζί, τις ιστορικές ευθύνες τους. “Περνάμε δύσκολη καμπή αλλά δεν πρέπει να λυγίσουμε”, είπε, τονίζοντας ότι η διαδικασία της αλλαγής είναι επίπονη για όλους.

“Εδωσα μάχες όπως κανείς άλλος”, είπε, μιλώντας σε πρώτο ενικό και σε συναισθηματικό τόνο, ενώ αναφέρθηκε –και πάλι– στα “συμφέροντα” που δεν θέλουν να ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης.

Για να κλείσει δε, το θέμα της συγκυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία, επισημαίνοντας με νόημα “αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό”.

Με την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι οι τόνοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο έπεσαν, ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον ανασχηματισμό, ο οποίος... διακόπηκε λόγω των παραιτήσεων των δύο βουλευτών και του αναβρασμού που προκλήθηκε.
"Θεωρίες συνωμοσίας και Ιουλιανά"

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (ξεκίνησε λίγο πριν τις 18.00), ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε διαδοχικά με μέλη της κυβέρνησης, ενώ είχε και κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Ευ. Βενιζέλο –κίνηση που εκτιμάται ότι σχετίζεται με τις φήμες περί αμφισβήτησης του πρωθυπουργού από μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Λίγο νωρίτερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και, σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε: “Δεν είσαι μόνος σου, σε στηρίζω, πάμε να κυβερνήσουμε”.

Ενδεικτική του κλίματος, επίσης, είναι διαρροή που έγινε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία η Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι εάν τεθεί θέμα ηγεσίας θα στηρίξει τον κ. Παπανδρέου, με την επισήμανση “θεωρίες συνωμοσίας και Ιουλιανά δεν περνάνε”.

Η λέξη “Ιουλιανά” δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία, καθώς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, μετά το πρώτο σοκ από τις παραιτήσεις των δύο πρώτων  βουλευτών, μίλησαν ευθέως για “κινήσεις αποστασίας”.

Τι κρύβουν οι παραιτήσεις

Οι εξελίξεις από το πρωί παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Στο ερώτημα τι κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις (στο ενδεχόμενο των οποίων είχε αναφερθεί το Capital.gr από τις αρχές του μήνα σε δημοσίευμά του με τίτλο "Η κυβέρνηση σε κλοιό") και τον αναβρασμό στην κοινοβουλευτική ομάδα, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Ο Γιώργος Φλωρίδης τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έκρυβε την άποψη ότι  “πρέπει να γίνουν εκλογές... χθες”, ώστε ελλείψει αυτοδυναμίας να σχηματισθεί εκ των πραγμάτων κυβέρνηση συνεργασίας με “κορμό” τα δύο μεγάλα κόμματα. Την ίδια άποψη κυκλοφορούσαν και άλλα στελέχη που κάποτε συγκροτούσαν το πανίσχυρο “εκσυγχρονιστικό μπλοκ” -όπως οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Εκτορας Νασιώκας, Σούλα Μερεντίτη, Νάσος Αλευράς, Κώστας Καρτάλης, ενώ διακριτικά παρακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο παρ΄ολίγον σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας τους βρήκε αισιόδοξους ότι η λύση αυτή θα μπορούσε να προκύψει άνευ εκλογών. Η απόρριψή της από τον πρωθυπουργό τους βρήκε να συσκέπτονται ατύπως στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου παρέμειναν μέχρι αργά τη νύχτα.

Πρωί-πρωί σήμερα “έπεσε” η πρώτη παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, του κ. Φλωρίδη, για να τον ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα ο Εκτορας Νασιώκας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναλόγως θα πράξει σύντομα και ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Και νέος φορέας ενόψει;

Τα εν λόγω “εκσυγχρονιστικά” στελέχη επέλεξαν την οδό της παραίτησης προκειμένου να “εκβιάσουν” προσφυγή στις κάλπες χωρίς να χρεωθούν πτώση της κυβέρνησης. Οι καχύποπτοι πάντως του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι, σε δεύτερη φάση, θα κινηθούν στην κατεύθυνση δημιουργίας πολιτικού φορέα απευθυνόμενοι και στις “υγιείς” φιλελεύθερες δυνάμεις από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Πέραν τούτων, δυναμώνουν οι ψίθυροι ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο –σ΄αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ήδη ο (εκ των “βενιζελικών”) Νίκος Σαλαγιάννης.

Λοβέρδος σε ρόλο ειρηνοποιού

Μπροστά σ΄αυτή την έκρυθμη κατάσταση η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου –αν μη τι άλλο– να μη ξεσπάσει “εμφύλιος” μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών. Το αίτημα έγινε δεκτό και η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα.

Επίμονες φήμες αναφέρουν ότι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα αμφισβητήσουν ανοιχτά τον πρωθυπουργό –κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το σκηνικό του 2007 όταν η κοινοβουλευτική ομάδα ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου με ψηφοφορία.
Από πλευράς πρωθυπουργικού περιβάλλοντος τονίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα αντιταχθεί στις πρόωρες κάλπες και θα καλέσει ευθέως τους βουλευτές του είτε να τον στηρίξουν είτε να τον ρίξουν.

Η φημολογία περί αναζήτησης διαδόχου του σημερινού πρωθυπουργού έχει φουντώσει σε τέτοιο βαθμό που στα κυβερνητικά πηγαδάκια στη Βουλή ακούγονται μέχρι και ονόματα, όπως των Α. Λοβέρδου και Ευ. Βενιζέλου, ενώ δεν διέλαθε της προσοχής ότι ο κ. Λοβέρδος... εγκωμίασε την επιλογή του κ. Νασιώκα να  παραιτηθεί από βουλευτής αντί να ανεξαρτητοποιηθεί ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες ώστε έφεραν σε δεύτερο πλάνο... τον ανασχηματισμό που τύποις βρίσκεται σε εξέλιξη (!) αλλά ουδείς πλέον ασχολείται με αυτόν, ενώ αντιθέτως δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για την επικρατέστερη ημερομηνία εκλογών.

Τις πρόωρες κάλπες τις θεωρεί "σχεδόν σίγουρες" η ΝΔ και γι΄αυτό ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί εκτάκτως τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα.


Πηγή:www.capital.gr

Ή τώρα ή ποτέ! Πηγή:www.capital.gr

Ποιον να πιστέψεις, τι να πιστέψεις, γιατί να πιστέψεις; Είναι τόσο ανίκανοι, όσο δείχνουν, ή μήπως είναι βαλτοί; Είναι δυνατόν να έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη από τόσους λίγους ανθρώπους και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Ο μόνος που φαίνεται να μην το έχει ακόμη αντιληφθεί είναι ο πρωθυπουργός...

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να είναι λύση πριν από μερικούς μήνες, όταν η κυβέρνηση έκανε τα πρώτα της στραβοπατήματα. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να είναι από την πρώτη στιγμή, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, η λύση στα αδιέξοδα του ίδιου του πολιτικού συστήματος, αλλά το σενάριο «κάηκε» πριν καν ξετυλιχθεί. Οι εκλογές είναι απέλπιδα προσπάθεια ενός χρεοκοπημένου συστήματος να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Γίνονται, όμως, θαύματα στις μέρες μας;

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, για το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού παραστρατημένου, παραπληροφορημένου. Ενός λαού που έχει μάθει ότι πολιτική δράση είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες, το χειροκρότημα ή η αποδοκιμασία. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάποιον να πιστέψουμε, κάτι να πιστέψουμε, έναν λόγο για να πιστέψουμε. Χρειαζόμαστε ελπίδα για το αύριο. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, νέες θέσεις, νέες πολιτικές.

Θέλουμε τη χώρα μας πίσω, θέλουμε να επανακτήσουμε το μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλουμε να κτίσουμε μία νέα Ελλάδα. Μόνο που το καινούργιο δεν μπορεί να κτιστεί με φθαρμένα και χρησιμοποιημένα υλικά. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλο. Δεν έχουμε τι να περιμένουμε...

Θανάσης Μαυρίδης



Πηγή:www.capital.gr

Η νέα φλόγα δέν θαναι Ολυμπιακή αλλά θά είναι πάλι Ελληνική





Η νέα φλόγα  δέν θαναι Ολυμπιακή αλλά θά είναι πάλι  Ελληνική 

Σε πρώτο πλάνο και πάλι η Ελλάδα …με φόντο και τίτλους την αρχαία Ελλάδα. Λέξεις όπως τραγωδία ,δημοκρατία, κτλπ… δίνουν και παίρνουν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου και των ΜΜΕ.
Ξύπνησαν οι Έλληνες από τον λήθαργο που τους-μας είχαν ρίξει οι σοφοί της Σιών ,οι κερδοσκόποι , τα αφεντικά της παγκόσμιας οικονομίας , οι σωτήρες των λαών .. όλα τα λαμόγια γενικώς…!!
Το σχέδιο προέβλεπε 3 κινήσεις
1)    Τους βάζουμε στην Ευρώπη και τους ταΐζουμε
2)    Τους δίνουμε δανεικά και τους μαθαίνουμε να υπερκαταναλώνουν δικά μας προϊόντα σε βαθμό εξάρτησης.
3)    Τέλος όταν πια είναι σε φάση λήθαργου τους ζητάμε τα δανεικά και ως έντιμοι και ευγνώμονες θα πουλήσουν και το σπίτι τους για να  μας ξεχρεώσουν η απλά τους παίρνουμε το σπίτι .

γγ(Ζητώ συγνώμη για την παρακάτω ''γλαφυρή'' γραφή  )

Είναι  το γνωστό κόλπο με τα μπουρδέλα .
Φάση 1- Μπαίνεις μέσα κάθεσαι στη μπάρα , παραγγέλλεις ένα ουίσκι και ταυτόχρονα καρφώνεις το γκομενάκι απτήν αλλοδαπή που κουνιέται και σου χαμογελά. Ρωτάς τον μπάρμαν- νταβατζή ‘’το πνίγει το κουνέλι η γκόμενα ? ‘’   ‘’ Άμα την κεράσεις μερικά ποτάκια….’’ σου απαντά .
Φάση 2 – Ο μπάρμαν σου φέρνει το δεύτερο ουίσκι λέγοντας ‘’ κερνά το μαγαζί ‘’ γελάς και σύ … σε πλησιάζει  το μωρό αρχίζει το νταλαβέρι , την κερνάς ουίσκι ενώ πίνει νεράκι και σου λέει το όνομα της , άλλο ένα να μάθεις από πού είναι ,  κιάλο , κιάλο…. ελπίζοντας να σε αγαπήσει σε 1 ώρα και ένα ακόμα ίσως να σε καλέσει στο κρεβάτι της … μέχρι που όλα γυρίζουν
Φάση 3-  θές να πάς να ξεράσεις ότι ήπιες ελπίζοντας ότι θα  πηδήξεις. Τότε σου λεει  το μωρό … ‘’ όχι χειρονομίες ‘’ τσαντίζεσαι και λες άντε γαμ….. σου ,  φέρε μου το λογαριασμό. Και μόλις έρθει ο  λογαριασμός (για 20 άτομα) ρωτάς …μα πόσο κάνει το ποτό ? και πόσα ήπιε η πουτ…   αλλά είναι αργά. Τώρα υπάρχουν 3 τρόποι- δρόμοι .
Ο ένας να κάνεις τον μαλάκα και να πληρώσεις το λογαριασμό με όσα έχεις μετρητά και τα υπόλοιπα με δώσεις και με επιμήκυνση και τους τόκους της επιμήκυνσης πριν το μάθη η γυναίκα σου !!!!!
Υπάρχει και ο δεύτερος τρόπος …  να πεις οοοπα ρε παιδιά…. ΟΚ ήπια 10 ποτά εγώ, 10 ποτά-νερά αυτή και πήρα και λίγο μάτι. Αυτά θα πληρώσω .Αν δεν θέλετε άντε γεια, και που είστε …μακριά απτό σπίτι μου!!!!!
Τον 3ο τρόπο τον αφήνω προς το παρών ….!!!
Σε κάθε περίπτωση δεν ξαναπάς σε μπουρδέλο
Ήρθε ο καιρός της αναγέννησης της Ελλάδας η μέρα  να δώσει το σύνθημα της Παγκόσμιας επανάστασης των ελεύθερων πολιτών.
Η Ελλάδα θα ματώσει πρώτη αλλά δεν θάνε χαράμι το αίμα της.
Το φως θα πεταχτή σαν σπίθα από τις στάχτες που άφησαν οι πολιτικοί των 30 τελευταίων ετών, θα γίνει πυρκαγιά κάθαρσης και θα κάψει κάθε εχθρό της πατρίδας μας της Ελλάδας.
Και η φλόγα αυτή θα γίνει μια ανάλογη φλόγα όπως την Ολυμπιακή που θα την πάρουν και οι άλλοι ελεύθεροι πολίτες του πλανήτη .Θά είναι Ελληνική ομως πάλι. ! ! !

Σπίθας 16/06/2011