Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Διαδοχικά ρεκόρ στο ελληνικό spread, μία ανάσα πριν τις 1.800 μ.β. τα CDS






Διαδοχικά ρεκόρ σημειώνει την Τετάρτη το spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ελληνική οικονομία και μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από όπου δεν προέκυψε κάποια απόφαση. Σε ιστορικό υψηλό βρίσκεται σήμερα και το ιρλανδικό spread.

Σημειώνεται ότι το κλίμα ανησυχιών εντείνεται και από τους οίκους αξιολόγησης που προχωρούν σε υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας με τελευταία την S&P, ενώ και η Moody’ s τοποθέτησε την πιστοληπτική αξιολόγηση των γαλλικών τραπεζών σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτοξεύεται στις 1.455 μ.β. την Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα, υπό πίεση βρίσκονται αυτή την ώρα και τα spreads των χωρών της υπόλοιπης περιφέρειας, πλην των πορτογαλικών (που υποχωρούν κατά 7,57 μ.β. στις 767 μ.β.).

Ειδικότερα, τα spreads Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας διαμορφώνονται αυτή την ώρα στις 841 μ.β. (+3,96 μ.β.), 250 μ.β. (+3,83 μ.β.) και 178 μ.β. (+2,25 μ.β.), αντίστοιχα.

Τα πενταετή ελληνικά CDS (κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) ενισχύονται στις 1.792 μ.β. την Τετάρτη καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου