Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ε. Βενιζέλος: "Πάω στον πραγματικό πόλεμο"




«Αποδέχθηκα την τιμητική και προκλητική πρόταση για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  με περίσκεψη και όχι χωρίς δισταγμούς, αλλά αποδέχθηκα διότι είναι αυτό το πατριωτικό μου καθήκον», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο.

"Φεύγω από την άμυνα και πάω στον πραγματικό πόλεμο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

«Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί» προσέθεσε και έκανε λόγο για ανάγκη συστράτευσης και επιστράτευσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Χαρακτήρισε ως "πρώτη προτεραιότητα" τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο και νέες ιδέες, τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, ενώ έκανε αναφορά και στους "Αγανακτισμένους" μιλώντας για διάλογο χωρίς απόκλιση από τους στόχους της χώρας, η επίτευξη των οποίων είναι απαραίτητη για την ίδια τη δημοσιονομική ύπαρξη της χώρας, όπως είπε.

Ο Ε. Βενιζέλος αναγνώρισε επίσης τη συμβολή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο έργο του υπουργείου, λέγοντας ότι ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο "σήκωσε το βάρος" των πολιτικών των προηγούμενων 20 μηνών.

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Έγιναν λάθη"

Στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το υπουργείο πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία της χώρας αλλά και στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.

Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και ότι υπήρξαν παραλείψεις και καθυστερήσεις, ωστόσο δήλωσε περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο και υπογράμμισε ότι παρά τις προκλήσεις "μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον σαν χώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία".



Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Τί λες ρε Παπακωνσταντίνου που έγιναν λάθη!!!!Μόνο που τα λάθη σας τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός!!! ΡΕ ΟΟΟΟΟΥΣΤ!!!!!ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!!ΨΕΥΤΕΣ!!!!!ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!Και το κυριότερο ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή