Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών


Δεν υπάρχει θέμα προκήρυξης πρόωρων εκλογών δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος επικαλούμενος την ενημέρωση που ο ίδιος έχει και διατυπώνοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι η πρωθυπουργός δεν πάει στο ραντεβού με τον πρόεδρο για να ζητήσει εκλογές, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθεί με απόλυτη πλειοψηφία.

Η δήλωση Λοβέρδου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που διαρρέονται από το Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πάει αυτοβούλως για εκλογές και η προσφυγή στις κάλπες θα υπάρξει μόνο αν χαθεί η δεδηλωμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια νέα συνάντηση αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει στελέχη ευρύτερης αποδοχής στην νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

Ο κ Λοβέρδος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αιτήθηκε την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος στους στόχους του Μνημονίου, ώστε να μην χρειασθεί να λάβει τόσα σκληρά μέτρα για φέτος, επικαλούμενη τη βαριά ύφεση και τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε από την Τρόικα.

Αντίθετα έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα να αποφευχθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο και η παροχή εγγυήσεων για το νέο πακέτο βοήθειας που συζητούν Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Δήλωσε δε σίγουρος ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθεί από την Βουλή, παρά το κλίμα αγανάκτησης στην κοινωνία και το φυλλορόισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι αν καθυστερήσει και άλλο η ψήφιση και η εφαρμογή του ο…. λογαριασμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Όσο καθυστερούμε τόσο πιο σκληρά μέτρα θα πρέπει να λάβουμε μια και ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος φέτος δεν αλλάζει προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι αν τα μέτρα είχαν ληφθεί το Μάρτιο το πακέτο θα ήταν σημαντικά ελαφρύτερο καθώς δεν θα είχε χαθεί χρόνος τριών- τεσσάρων μηνών.

Τέλος ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ που καθόριζαν στην αρχή της διακυβέρνησης την οικονομική πολιτική, για το χρόνο που χάθηκε λόγω των εκτιμήσεων τους ότι λεφτά υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου