Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στην πιο κρίσιμη καμπή τελειωτικό χτύπημα στον Τουρισμό μας

  •  
    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    Στην πιο κρίσιμη καμπή για τα οικονομικά της χώρας, η συγκυβέρνηση του Μνημονίου δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον Τουρισμό μας, διατηρώντας στα ίδια υψηλά επίπεδα τους συντελεστές ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η Πατρίδα μας χάνει όλο και περισσότερους επισκέπτες που στρέφονται σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα κ.α. οι οποίοι κρατούν τον «τουριστικό» ΦΠΑ τους στα επίπεδα του 5-10%.

    Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή, χθες κιόλας, την πρόταση του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για μείωση του ΦΠΑ μέχρι και στο ύψος του 5% ως προς το εγχώριο τουριστικό μας προϊόν και την κρουαζιέρα και φυσικά, στην πρότασή μας αυτή συμπεριλαμβάνεται όλο το πακέτο διαμονής, υπηρεσιών και εστίασης.

    Είναι η στιγμή, η κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των εθνικών ευθυνών της. Να προβεί στην άμεση μείωση του ΦΠΑ, δίνοντας παράλληλα και μήνυμα στην Τρόϊκα ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το στυγνό παιχνίδι δολοφονίας της Ελληνικής Οικονομίας και του Τουρισμού μας, που είναι η κατεξοχήν πηγή πλούτου και εσόδων για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου