Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέο κάλεσμα από τον Γ. Παπανδρέου για εθνική συνεννόηση





Κλιμακώνει την επίθεσή του σε εξωγενείς παράγοντες, που, όπως υποστηρίζει, δυσχεραίνουν το έργο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός.

Μετά την επίθεσή του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο διάγγελμά του για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα σε "συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση και τη χώρα".

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε, πάντως, για μια ακόμη φορά τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων ως "ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του" εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης και 24ης Ιουνίου.

Αναγνώρισε "πολιτικές συγκλίσεις" και ζήτησε εκ νέου από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το Μεσοπρόθεσμο ως την ψήφισή του, αρκεί, όπως είπε, να είναι εφικτές. Ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να συμμετάσχουν τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, καλώντας επίσης τα κόμματα να συμφωνήσουν σ΄ αυτά τα πρόσωπα.

Ο πρωθυπουργός έκανε εξάλλου λόγο για "δύσκολη διαπραγμάτευση", ενώ και πάλι διέψευσε με έμμεσο τρόπο τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι "δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στα μέσα της διαδρομής".

Αναφερόμενος, τέλος, στα επώδυνα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, εξέφρασε την κατανόησή του "για την αγωνία και την ανασφάλεια κάθε οικογένειας" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε".

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου