Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δημοψήφισμα, κάποια στιγμή






Της Μαρίνας Μάνη

Την οδό του δημοψηφίσματος δείχνει να επιλέγει ο Γιώργος Παπανδρέου για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησαν η «πλατεία» και οι σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του.

Μιλώντας την Δευτέρα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να ετοιμάσει τις νομοτεχνικές λεπτομέρειες ώστε να είναι έτοιμος, «όταν χρειασθεί», να οργανώσει δημοψήφισμα. Αν και δεν προσδιόρισε το δίλημμα, το «φωτογράφισε», παρουσιάζοντας ως βασικούς στόχους της κυβέρνησής του την αποφυγή της χρεoκοπίας και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου ερμήνευσε την εξαιρετικά αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση στις «αγκυλώσεις και τις νοοτροπίες» που υπάρχουν «σε μικρές και μεγαλύτερες ολιγαρχίες που καταδυναστεύουν τον τόπο»,  στο «μιντιακό χώρο» και «σε άλλα κέντρα υπονοώντας σαφώς ότι, όλα αυτά, τον  πολεμούν. Η επίθεση στα «κέντρα» και στα μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, κυριάρχησε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του.

Κατά τα λοιπά, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, διευκρίνισε ότι δεν θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για το Μεσοπρόθεσμο, προχώρησε σε αυτοκριτική για καθυστερήσεις, αρνήθηκε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση «απέτυχε», διέψευσε τις πληροφορίες για «επιτρόπους» της τρόικας στα υπουργεία και επέμεινε στην πρόσκληση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Συνέστησε δε στο «κίνημα της πλατείας» να στρέψει την αγανάκτησή του στα  φαινόμενα της ανομίας, της παρανομίας, του ρουσφετιού, της διαφθοράς, της αδικίας και της αυθαιρεσίας.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. [...Συνέστησε δε στο «κίνημα της πλατείας» να στρέψει την αγανάκτησή του στα φαινόμενα της ανομίας, της παρανομίας, του ρουσφετιού, της διαφθοράς, της αδικίας και της αυθαιρεσίας...]

    αφού δεν έβαλε μέσα & τον Τσίπρα με την Αλέκα

    δείχνει ότι έχει ένα δράμι μυαλό το παιντί...!

    όχι δημοψήφισμα εκλογές τώρα να ΜΗ για περάσουν τα μέτρα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή