Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Eλλάδα ελεύθερη από χρέος



Σε λειτουργία τέθηκε μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε πολίτες και εταιρείες να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω του μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος).
Ο οργανισμός GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις ονομαστικές, από το ποσό δηλαδή που οφείλεται από το ελληνικό Δημόσιο στους πιστωτές του. Στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των συγκεκριμένων ομολόγων.
Να σημειωθεί πως από τους πρώτους που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια του GDF είναι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι οικογενειακός φίλος με τον δημιουργό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού κ. Πέτρο Νομικό.
Ο κ. Μαρινάκης δώρισε 168.590 ευρώ εκ μέρους της ομάδας του Πειραιά, ποσό που είναι αρκετό για την επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ.
Αναφορά στη λειτουργία του GDF έκανε και η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».
Στο σχετικό δημοσίευμα ο κ. Νομικός δήλωσε πως οι Ελληνες θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά του.
«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Η κρίση είναι το πιο ισχυρό εθνικό κάλεσμα για δράση και γι΄ αυτό είναι ο πιο ισχυρός, ενωτικός μηχανισμός για αλλαγή», προσέθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι άδραξε την ευκαιρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι «και άλλοι Ελληνες θα συνεισφέρουν ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το πρόβλημα».
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου