Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ας γίνη το Ολυμπιακό Φώς τού Απόλλωνα , δύναμη στή ψυχή μας



 Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα σε δύο όχι ιδεολογικά αλλά συνειδησιακά στρατόπεδα. Από την μια όλοι οι έχοντες και κατέχοντες καταθέσεις, εισοδήματα ή ένα αξιοπρεπή μισθό και οι οποίοι τάσσονται υπέρ του ευρώ γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν τα κεκτημένα τους.Είναι ολοι οι ''βολεμένοι''  που διορίστηκαν απο τις 2 κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , είναι οι ''δικοί τους '' που επερναν τα χρήματα απο την Ε.Ε. με τήν μορφή επιδώτησης , είναι τα ΜΜΕ που στήριζαν την αρωστη αυτή κατάσταση αφού από αυτήν ζούσαν παρασιτικά, είναι ,είναι....και  μερίδα αυτή της κοινωνίας δεν είναι αμελητέα. 
 Στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα έδωσε αγώνα να εισέλθει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ελλάδα έλαβε δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και πάσης φύσεως οικονομικές στηρίξεις από την ΕΕ στο πλαίσιο της αλληλεγγύης καθώς και ατελίωτες ΜΙΖΕΣ και '' δωράκια''.
 Η Ελλάδα μπορεί να απέτυχε να διαχειριστεί την μετάβαση της χώρας από την δραχμή στο ευρώ προκαλώντας ακραίες στρεβλώσεις στην τιμολόγηση των προϊόντων και υπηρεσιών αλλά γεγονός είναι ότι το ευρώ έφερε εικονική ευημερία στην κοινωνία με εύκολα δανικά και μισθούς μεγάλους που μέχρι και πριν 2 χρόνια ολοι νόμιζαν οτι είναι αληθινά και δικαιολογημένα .Το 2009 αρχισε να φένεται η αλήθεια...
 Τότε άρχισε να πέρνει σάρκα και οστά η άλλη πλευρά, το 1,5 εκατ άνεργοι, οι νέοι που είδαν το κράτος, τη κυβέρνηση να νομοθετεί κατώτατο μισθό νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας 480 ευρώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που η οικονομική ασφυξία τους πετούσε εξω απο το γήπεδο  ή μεσαία τάξη των εμπόρων που τα λουκέτα τους τραβούσαν σάν βαρύδια στόν βυθό της αγοράς που μεταμορφόθηκε απο κεντρο πλούτου σε νεκροταφείο ψυχών, ακόμη και οι βιοπαλαιστές της ζωής που είχαν ελάχιστα και αυτά μειώθηκαν περαιτέρω ώστε να μην μπορεί να επιβιώσει. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι εντάσσονται στην ομάδα των ελλήνων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η μεγάλη αυτή μερίδα της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτή που αντίδρασε και πήρε θέση μάχης στην μόνη διέξοδο ,στήν μόνη ελπίδα, στήν κάλπη.  Ούτως ή άλλως δεν είχε να χάσει πολλά, γιατί ο βρεγμένος τήν βροχή...ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΤΕ. 
Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΔΗΜΑΡ, και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ψήφισε και η ψήφος τους δεν ήταν εισήγηση κυβέρνησης αλλά απόφαση αντίδρασης και εκδίκησης σαυτούς που μας έφεραν ως εδώ και μάλιστα για το ''καλό μας''. Ψήφισε και είπε οτι δέν εμπιστεύτετε κανένα κόμα ΜΟΝΟ ΤΟΥ. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΗ  1 ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και τον 1 δρόμο αυτόν τον ζητά από όλους, ολους μαζί. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αυτοκαθαρθη αμεσα και  εν μέσω μιας ισορροπίας τρόμου να οδηγήσει τον λαό μας στόν δρόμο της ελπίδας. Από την μια να διασφαλίσει την σταθερότητα που επιθυμούν οι έχοντες οι οποίοι δικαιως η αδίκως  είναι έχοντες  και από την άλλη να επιδιώξει να δώσει μια προοπτική στους άνεργους και στους μη έχοντες. Το χάσμα είναι πολύ μεγάλο πλέων, και δέν θα γεφυρωθεί με ημίμετρα. ''Αμα δέ σπάσωμε αυγά δέν κάνωμε σφουγκάτο''. Ο διαχωρισμός δεν είναι πλέων μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί αφου μετά τις εκλογές..... όλοι θεωρούν αποτυχημένο το μνημόνιο. Η Ελλάδα, η κοινωνία χωρίστηκαν στα δύο και ο διαχωρισμός αυτός είναι διχαστικός και επικίνδυνος. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ελπίδα , προοπτική και η κοινωνία ομόνοια και συνοχή με κοινούς στόχους ίσες ευκαιρίες γιά ολους τους Ελληνες. 
Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την περί δικαίου αίσθημα και να δεί τιμορίες σε οσους τον αδίκησαν,γιατί κάποιοι τον αδίκησαν. 
 Η Ελλάδα πρέπει να ξανανιώση το αίσθημα της ΝΙΚΗΣ. Ο λαός μας διψά γιά μιά νίκη οπως οι αμέτρητες των αρχαίων προγώνων μας.
Οι Ελληνες θά κερδίσουν αυτή τήν μάχη κόντρα στίς Κασσάνδρες ,κόντρα στούς Εφιάλτες, κόντρα στους Δαρίους γιατί η εχει νέο Μ.Αλέξανδρο, Μιλτιάδη, Οδυσσέα , Λεωνίδα και χιλιάδες 300.
Ας γίνη  το Ολυμπιακό  Φώς τού Απόλλωνα που σήμερα ηρθε από τον Ηλιο , δύναμη στή ψυχή και στό μιαλό μας , και να φωτήσει στό ταξίδι του σέ όλη την Ελλάδα, απο την Κρήτη μέχρι τό Καστελόριζο,και την Αλεξανδρούπολη   ολα τα Ελληνόπουλα .
Ας είναι η φλόγα αυτή η ιερή πού ερχεται απο τα πέρατα της αρχαίας χρυσής εποχής, τό μύνημα της Νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου