Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε την αναβολή της πληρωμής τόκου

ΕΠΕΙΓΟΝ


 
1) Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ειδοποίηση της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Τράπεζα» και/ή «Εταιρία») αναφορικά με τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου 12/2007 («Αξιόγραφα») της Τράπεζας που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με κωδικό BCSC/ΤΡΚΑΓ, με βάση τις πρόνοιες του Όρου 4 των Όρων Έκδοσης των Αξιογράφων ως αυτοί παρατίθενται στο Σημείωμα Εκδιδόμενου Τίτλου της Εταιρίας ημερομηνίας 21 Μαΐου 2008 («Όροι Έκδοσης»).

Με βάση τις πρόνοιες του Όρου 4 η Τράπεζα αποφάσισε την αναβολή της πληρωμής τόκου για την περίοδο 20 Μαρτίου 2012 -19 Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με τους Όρους Έκδοσης, η Τράπεζα θα ικανοποιήσει την Αναβαλλόμενη Πληρωμή Τόκου για την περίοδο 20 Μαρτίου 2012-19 Ιουνίου 2012 μόνο κατά την εξαγορά των Αξιογράφων. Η Αναβαλλόμενη Πληρωμή Τόκου θα ικανοποιηθεί μόνο από το προϊόν έκδοσης μετοχών της Τράπεζας σύμφωνα με τις πρόνοιες του Όρου 6 των Όρων Έκδοσης. Σύμφωνα με τον Όρο 4 των Όρων Έκδοσης, στην Αναβαλλόμενη Πληρωμή Τόκου δεν θα λογίζεται τόκος.

Η Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει σε καταβολή τόκου το συντομότερο δυνατό.


2) ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΔΕΧΘΗΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΌΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ...

ΤΟΚΟΣ 6,5% ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2012 ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ,


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

  Κίμων Μπελιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου