Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Moody΄s: Μεγαλύτερος ο έμμεσος κίνδυνος από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

Moody΄s: Μεγαλύτερος ο έμμεσος κίνδυνος από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας




Η άμεση έκθεση των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό χρέος είναι περιορισμένη, όμως ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε αποσταθεροποίηση, εκτιμά η Moody’s Investors Service.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, η Moody’s εκτιμά ότι η συνολική έκθεση των 97 τραπεζών της Ε.Ε., εκτός των ελληνικών, στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 95 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο της Moody’s, που υποθέτει απώλειες της τάξης του 70% για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, ο σταθμισμένος μέσος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 υποχωρεί στο «ακόμη ισχυρό» 9,2%, από το τρέχον 9,5%.

Παρ’ όλα αυτά, ο πλήρης αντίκτυπος της ελληνικής χρεοκοπίας στις αγορές κεφαλαίου της Ευρώπης «θα είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο», αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s, Tobias Moerschen και Alain Laurin στο εβδομαδιαίο report του οίκου που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα θα μπορούσε να περιλαμβάνει μείωση της εμπιστοσύνης επενδυτών και καταθετών, που θα επέφερε πλήγμα στις συνθήκες χρηματοδότησης των τραπεζών και θα ενίσχυε την αβεβαιότητα αναφορικά με την πρόθεση των κυβερνήσεων να στηρίξουν τις πιστώτριες τράπεζες, σημειώνουν οι αναλυτές της Moody’s.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου