Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δεν κοινοποιούνται τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Του Παναγιώτη Στάθη

Στον σκόπελο του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σκόνταψε το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να κοινοποιηθούν τα ονόματα των βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.  

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κατατεθεί συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών για την καταβολή αναδρομικών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια. Το αίτημα των βουλευτών που υποβλήθηκε με ερώτησή τους στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Χάρη Καστανίδη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο απάντησε πώς «..περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», όπως διευκρίνισε ο κ. Καστανίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που αναδρομικά διεκδικούν αυξήσεις στη σύνταξή τους, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για το αν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη υπάρχουν κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί υψηλές κρατικές θέσεις.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου