Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ξυπνήστε ...μάς δουλεύουν οι ''Ούνοι''


"Απολύτως πεπεισμένος"
για τη συνταγματικότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο.
"Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει ακυρώσει καμία από τις προηγούμενες αποφάσεις, είτε πρόκειται για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας ή για αποφάσεις που ακολούθησαν. Δε λαμβάνουμε κανένα μέτρο για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι δεν προσκρούει στο συνταγματικό πλαίσιο, αλλά η τελική απάντηση στο νομικό αυτό ζήτημα ανήκει φυσικά στο Συνταγματικό Δικαστήριο", τόνισε ο Σόιμπλε.
"Είμαι πεπεισμένος για τη συμβατότητα των αποφάσεων αυτών, τις οποίες έχουν επικυρώσει η Bundestag και η Bundesrat (τα δυο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου)", πρόσθεσε ο Σόιμπλε χωρίς να προσδιορίσει πότε συνέβη αυτό.
Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο άρχισε χθες την εξέταση έξι προσφυγών που στόχο έχουν να εμποδίσουν την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) και του δημοσιονομικού συμφώνου, τις οποίες κατέθεσαν βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke, ένας συντηρητικός βουλευτής και μια ένωση πολιτών.

Στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο διαμορφώθηκε το κόστος δανεισμού της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων αξίας 4,153 δισ. ευρώ.
Μέση απόδοση: 1,31%!!!!!!
Οι σειρές της προσφοράς αποτελούν άνοιγμα έκδοσης που δημοπρατήθηκαν πρώτη φορά στις 11 Απριλίου. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας. Τα στοιχεία στις παρενθέσεις προέρχονται από την προηγούμενη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου.

Έκδοση: 10ετές ομόλογο
Κουπόνι: 1,75%
Ωρίμανση: 4/7/2022
Ποσό προσφοράς: 5 δισ.
Ύψος προσφορών: 6,391 δισ.
Αποδεκτές: 4,153 δισ.
Συντελεστής κάλυψης: 1,5 (1,4)
Μέση απόδοση: 1,31% (1,52%)
Μέση τιμή: 104,11(102,16)
Μικρότερη τιμή: 104,11 (102,16)
Διακανονισμός:  13/7/2012 

Η Bundesbank ανακοίνωσε πως όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές και πως ικανοποίησε το 85% των μη ανταγωνιστικών προσφορών στη μέση σταθμισμένη τιμή.

Το ποσό που παρακρατήθηκε για παρεμβάσεις στην αγορά ανήλθε σε σε 847 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της έκδοσης στα 5 δισ. ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου