Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

εκλογές 17/06/2012 - τί λένε στήν Ευρώπη


"Το Eurogroup αναμένει τον ταχύτατο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από την οποία προσμένει την άμεση εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων".
Αυτό αναφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

  Herman Van Rompuy
"Ο ελληνικό λαός μίλησε", έγραψε ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Herman Van Rompuy στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Επιπλέον εξέφρασε την  αισιοδοξία του ότι, το εκλογικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην χώρα το δυνατόν συντομότερο. «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και της ευρωζώνης», πρόσθεσε. Τέλος, τόνισε «θα συνεχίσουμε την βοήθεια στην Ελλάδα».

 *DJ: Η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αυτή την εβδομάδα

 *Eurogroup: Η τρόικα θα επιστρέψει μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση

 Το Eurogroup αναμένει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό όταν η νέα κυβέρνηση έχει σχηματιστεί προκειμένου να ανταλλαχτούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση για το πώς θα κινηθούμε και να ετοιμάσει την πρώτη αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας. Το eurogroup επαναλαμβάνει την δέσμευση του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

 Juncker: Δεν θα υπάρξει περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση της ουσίας του μνημονίου


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου