Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 17/06/2012 - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ



Σαμαράς: Θα σεβαστούμε τις υπογραφές της χώρας-κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά και μήνυμα σε εταίρους και αγορές ότι η χώρα θα σεβαστεί την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της έστειλε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Από το Ζάππειο ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό επισήμανε ότι οι πολίτες ψήφισαν πολιτικές και κόμματα που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες και θα διακινδυνευθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Απεύθυνε προσκλητήριο σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που συμμερίζονται την ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο.

Ταυτόχρονα στέλνοντας μήνυμα σε εταίρους και αγοράς τόνισε "θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας" σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια. Εμείς τηρούμε ό,τι έχουμε πει" σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι εργαστεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους για να προσθέσει στο υφιστάμενο πρόγραμμα τις αναγκαίες πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας. "Θα εργαστώ συναινετικά με όλους" επισήμανε σημειώνοντας ότι η Ν.Δ ήταν, είναι και θα παραμείνει δύναμη ευθύνης

Τσίπρας: Θα είμαστε παρόντες από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΠολεμήσαμε κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και μια ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει τη βούληση του λαού. Είμαστε ευτυχής για την υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας. Είναι πρωτοφανές για την ιστορία του λαού μας, δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό κορμό της αντιμνημονιακής πολιτικής του λαού μας. Τηλεφώνησα στον Αντώνη Σαμαρά και του έδωσα συγχαρητήρια. Εχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με βάση τις επιλογές του. Θα είμαστε παρόντες από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα απαιτήσουμε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες η κυβέρνηση και θα την κρίνουμε για αυτό. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν για τι στερούνται νομιμοποίησης, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η απόρριψη του Μνημονίου είναι ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη. Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να προχωρά τα μεγάλα θέματα ερήμην του λαού.

Ελληνίδες και έλληνες θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις. Η απόρριψη του μνημονίου αποτελεί την μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη. Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ανατείλει. Θα συνεχίσουμε, συμπλήρωσε.

Βενιζέλος: Αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών Παρά την πίεση στο ΠΑΣΟΚ λόγο της τεχνητής πόλωσης το κόμμα άντεξε, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είπαμε την αλήθεια. Τους τελευταίους τρεις μήνες η κατάσταση επιδεινώθηκε. Δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο και κομματικά παιχνίδια. Αν θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ πρέπει αύριο να έχουμε κυβέρνηση ικανή να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

Τέτοια κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς. Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει στη γωνία ως αντιπολίτευση. Προτείνω να ζητήσουμε αύριο ο πρόεδρος να περάσει στη δεύτερη φάση και να καλέσει αμέσως σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Εχουμε συναίσθηση του ρόλου μας. σημείωσε.

Μολις σχηματιστεί κυβέρνηση, στην συνάντηση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στην παράταξη μας, είπε για τα εσωκομματικά.

Καμμένος: Ευχαριστώ το λαό για τη στήριξη
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνικό λαό που μας στήριξε παρά τον πόλεμο και τη λάσπη που δεχθήκαμε. Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες ό,τι λέμε ισχύει για πάντα. Οι υπογραφές Σαμαρά – Παπανδρέου αφορά τους ίδιους. Αυτό που μας δεσμεύει είναι ο λόγος του Θ. Κολοκοτρώνη: "Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και αυτόν τον κρατά", τόνισε ο κ. Καμμένος.

Παπαρήγα: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας
Τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν δοκιμάσει σκληρά το λαό. Θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας και η κυβέρνηση με κορμό της Ν.Δ. δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Η αύξηση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενώ έχει νερώσει πολύ το κρασί του στις πολιτικές του, τόνισε.

Εδωσε πλείστες διαβεβαιώσεις στην κυρίαρχη τάξη και με αυτή την έννοια η ψήφιση του είναι αρνητικό στοιχείο. Τρίτο αρνητικό στοιχείο είναι οι απώλειες του ΚΚΕ που θα έχουν αντίκτυπο στην διεκδίκηση των λαϊκών αιτημάτων. Αρνητικό στοιχείο είναι και η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε.

Εμείς είπαμε την αλήθεια για την κρίση. Η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση θα οδηγούσε σε ήττα του κινήματος. Δηλώνουμε ότι το ΚΚΕ θα μείνει όρθιο και θα στηρίξει κάθε εφαλτήριο αγώνα και ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου