Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στη φυλακή ο Κώστας Γιαννίκος





Προφυλακίστηκε πριν απο λίγο για το  αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κ. Γιαννίκος.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά (και φαρμακερή) που ο διεθύνων συμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού έφρασε ενώπιον της δικαιοσύνης για μη αποδοση ΦΠΑ της Ελευθερης Τηλεόραησς, εταιρίας στην ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός λό οποίος έχει σταματήσει να εκπέμπει αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αυτή τη φορά όμως ανακριτής και εισαγγελέας με ομόφωνη αποφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές , αφού κατά πληροφορίες το συνολικό ποσό της οφειλής έφτανε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ανήκε σε περίοδο πριν την αίτηση υπαγωγής του σταθμού στο άρθρο 99 του πρωχευτικού κώδικα.

Την προηγούμενη φορά πάντως ο κ.Γιαννικος είχε απολογηθεί για συνολική οφειλή ΦΠΑ (Μάρτης - Οκτωβρίου 2011) 1,2 εκατομμύριων ευρώ.  Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής κ. Στασινόπουλος και η εισαγγελέας κα Θεοδωροπούλου συμφώνησαν τότε πως παρά την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία σε βάρος του δεν απαιτείται άλλος περιοριστικός όρος, όπως εγγυοδοσία, παρά μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

Στην απολογία του ο κ. Γιαννίκος ο οποίος είχε υποβάλλει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, είχε υποστήριξει ότι η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν δικαιολογούσε τη σύλληψή του.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου