Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έλενα Κουντουρά-Δεν μιλάμε για αναδιαπραγμάτευση, αλλά για κατάργηση του Μνημονίου

«Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση. Εμείς τους καλούμε όλους να κάνουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» λέει η Έλενα Κουντουρά
«Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση. Εμείς τους καλούμε όλους να κάνουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» λέει η Έλενα Κουντουρά  


Αθήνα
«Το Μνημόνιο είναι το λάθος και όχι η λύση» λέει η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στο in.gr.

Τονίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για κατάργηση και όχι για αλλαγές ή επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, λέγοντας  ότι «αλλάζει καθημερινά θέσεις και στρατηγική».

«Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση» λέει. «Εμείς τους καλούμε όλους να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» προσθέτει, τονίζοντας ότι οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος «είναι προσωπικά δεσμευμένοι με τις υπογραφές τους για την αυστηρή τήρηση των όρων του Μνημονίου και εμπαίζουν τους Έλληνες όταν μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση».

Όσο για το «σχέδιο Β»; «Δεν χρειάζεται τέτοιο σχέδιο, ούτε Α, ούτε Β, ούτε Γ, ούτε Δ» λέει. «Γιατί δεν προβλέπεται διαδικασία ή τρόπος αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ» προσθέτει.

«Δεν είμαστε της άποψης ότι λεφτά υπάρχουν. Σίγουρα, όμως, λεφτά μπορούν να βρεθούν. Καταρχήν, πατάσσοντας το φαινόμενο της σπατάλης που αποτελεί γάγγραινα» επισημαίνει η κ. Κουντουρά.

  • Στις εκλογές της 6ης Μαΐου λάβατε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Τι εκτιμάτε ότι θα γίνει στις 17 Ιουνίου; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν σας δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 7%. Μήπως οι ψηφοφόροι εκτονώθηκαν στις 6 Μαΐου και τώρα επιστρέφουν στο «μαντρί», με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα κόμματα διαμαρτυρίας;
Καταρχήν δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά κόμμα πολιτικής πρότασης, που είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Θα είχε ενδιαφέρον να μελετούσατε την πλατφόρμα του προγράμματός μας, η οποία είναι αναρτημένη δημόσια στην ιστοσελίδα μας εδώ και δύο μήνες. Πρόκειται για μία πλατφόρμα διακυβέρνησης, βασισμένη σε ριζικές τομές και πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις, τόσο για την Οικονομία, όσο και για την Οργάνωση και Διοίκηση του κράτους, πάνω στην οποία έχουν δουλέψει κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από τον Απόδημο Ελληνισμό.
Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, μας έχουν συνδράμει με τις ιδέες τους, στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης που κάναμε. Η Εθνική Αντιπρόταση, όπως την ονομάζουμε, είναι ένα μοντέλο διακυβέρνησης που όμοιό της δεν έχει ξαναπροτείνει ελληνικό κόμμα και απέχει κατά πολύ σε σχέση με τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, τα οποία αποτελούν την επανάληψη της συρραφής κάποιων αόριστων ευχολογίων, που δεν έχουν γίνει πράξη ποτέ.
Πάμε τώρα στις εκλογές, τόσο τις προηγούμενες, όσο και τις ερχόμενες.
Στις 6 Μαΐου, οι ψηφοφόροι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ψήφισαν όχι σε ένα Μνημόνιο, που φέρνει τη βέβαιη καταστροφή της Ελλάδας και των Ελλήνων. Γιατί καταστροφή;
Το Μνημόνιο στηρίζεται στη λιτότητα. Σε συνεχείς οριζόντιες περικοπές μισθών-συντάξεων και βαριά φορολόγηση ως προς τα εισοδήματα και την ιδιόκτητη περιουσία. Έτσι όμως, το πορτοφόλι του πολίτη αδειάζει. Το χρήμα παύει να κυκλοφορεί στην αγορά. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο. Η ανεργία αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Συνεχώς προστίθενται καινούργιοι άνεργοι στις οικογένειες και όσοι έχουν απομείνει να εργάζονται, πάνε πλέον για μισθούς και μεροκάματα Βουλγαρίας.
Με όλα αυτά, δημιουργείται τεράστια ανακύκλωση και διόγκωση της ύφεσης. Δεν υπάρχει ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου και έτσι το κράτος δεν εισπράττει φόρους. Απλά, γιατί δεν υπάρχει χρήμα να εισπράξει, ούτε από ιδιώτες, ούτε από επιχειρήσεις. Φυσικά, ούτε λόγος δεν μπορεί να γίνεται για μηδενισμό των ελλειμμάτων με αυτή την καταστροφική συνταγή.
Πρακτικά λοιπόν, το Μνημόνιο αναιρείται από μόνο του στην πράξη, διότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Και ο λαός, ως σοφότερος όλων μας, αυτό ακριβώς ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Ψήφισε όχι σε μία συνταγή που είναι λάθος και σε ένα φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή αντί να τον κάνει καλά, όπως λέμε εμείς και όπως έλεγε και ο κ. Σαμαράς πριν κάνει τη γνωστή στροφή των εκατόν ογδόντα μοιρών.
Σε ότι αφορά τις 17 Ιουνίου, επιχειρείται μία πρωτοφανής εκστρατεία εκβιασμού και κατατρομοκράτησης των Ελλήνων. Πολύ χειρότερη από εκείνη που είχαν γνωρίσει οι Ελληνοκύπριοι με το σχέδιο Ανάν. Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας να επηρεαστούν. Από την άλλη πλευρά όμως, η πολιτική κρίση και τα αντανακλαστικά των περισσοτέρων Ελλήνων λειτουργούν πλέον κατά τρόπο διαφορετικό από ότι άλλοτε και διαισθανόμενοι ότι το Μνημόνιο πράγματι είναι η καταστροφή τους, θα πουν και πάλι όχι στις φιλομνημονιακές δυνάμεις και στις επόμενες εκλογές.
Ως προς τα ποσοστά του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είμαστε αισιόδοξοι. Εξάλλου, γνωρίζετε πόσο πολύ διαψεύστηκαν οι δημοσκόποι όχι μόνο στις τελευταίες εκλογές, αλλά και άλλες φορές στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι και στις 17 Ιουνίου, οι πολίτες θα αναγνωρίσουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε αναδείξει μία συνεπή στάση απέναντι στο Μνημόνιο, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα. Επιπλέον, είμαστε το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει μία πραγματική κυβερνητική πρόταση με άξονα την ανάπτυξη.

  • Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορήθηκαν ότι υπόσχονται παροχές χωρίς καμία μεταρρύθμιση. Από πού θα καλυφθεί το κόστος για την υλοποίηση όσων υπόσχεται;
Δεν έχουμε κατηγορηθεί από κανέναν, για καμιά παροχολογία. Εμείς δεν είμαστε της άποψης ότι λεφτά υπάρχουν. Σίγουρα όμως λεφτά μπορούν να βρεθούν. Καταρχήν, πατάσσοντας το φαινόμενο της σπατάλης, που αποτελεί γάγγραινα.
Πως;
- Καταργώντας, στους εκατοντάδες κυβερνητικούς παράγοντες και αξιωματούχους, τους χιλιάδες συμβούλους και μετακλητούς που έχουν στη διάθεσή τους. Οι οποίοι, εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς, επιμίσθια, μπόνους, υπερωρίες, οδοιπορικά κ.ά. Όλοι αυτοί είναι τα γνωστά “golden boys” των κομμάτων, που μπορούν να αντικατασταθούν από καταρτισμένους τεχνοκράτες που ήδη φιλοξενεί στο μόνιμο δυναμικό του το Δημόσιο.
- Καταργώντας τις εκατοντάδες επιτροπές, που μοναδικό σκοπό έχουν να χαρτζιλικώνουν και πάλι τους εκλεκτούς του κομματικού συστήματος.
- Καταργώντας το παρασιτικό κομμάτι του Δημόσιου. Παρασιτικό, είναι το κομμάτι εκείνο που φιλοξενεί εκατοντάδες νομικά πρόσωπα, τα οποία ουδείς πολίτης γνωρίζει καν την ύπαρξή τους, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντικείμενο και ούτε έχουν παράξει ποτέ έργο και εξυπηρετούν μόνο στο να δικαιολογούν θέσεις εργασίας για χιλιάδες τρόφιμους του στενού κομματικού συστήματος, που συνήθως τους πάει ο μισθός σπίτι.
- Ανακατανέμοντας το ανθρώπινο δυναμικό στο παραγωγικό κομμάτι του Δημοσίου (επιστήμονες και υπάλληλοι σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια, Ένοπλες Δυνάμεις, διάφορες διοικητικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης κλπ.), ούτως ώστε να μην υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη μία υπηρεσία και ελλιπές στην άλλη. Έτσι ο εργασιακός χρόνος θα αποκτήσει πραγματική μισθολογική αξία και το αντίστροφο.
- Ξεκαθαρίζοντας τι τρέχει με τους κωδικούς του προϋπολογισμού, όπου εκεί μέσα κρύβονται δαπάνες, οι οποίες είναι απίστευτες, ακόμη και στην ονομασία τους. Μην περιμένετε φυσικά, ότι έχουν καν πραγματικό αντίκρισμα. Σε κάποιες τσέπες καταλήγουν.
- Βάζοντας δρακόντεια μέτρα ελέγχου στις αναθέσεις, στις προμήθειες και στη χρήση υλικού και υπηρεσιών στο Δημόσιο.
- Διώκοντας αμείλικτα την διαφθορά στο ευρύτερο κράτος, η οποία αποτελεί εστία παραγωγής και ανακύκλωσης μαύρου χρήματος.
- Εξαπολύοντας κυνήγι σε βάρος της φοροδιαφυγής, ειδικά των υψηλών στρωμάτων, διότι αυτά είναι που έχουν τον τρόπο να στέλνουν το χρήμα έξω, ή να το ξεπλένουν μέσω offshore. Συνεχείς διασταυρώσεις ανάμεσα στο πόθεν έσχες που δηλώνουν και την πολυτελή ζωή που κάνουν και που δεν δικαιολογείται φορολογικά.
- Διανέμοντας τα φορολογικά βάρη με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του πληθυσμού. Ειδικά σε καιρούς κρίσης, οι πλούσιοι πρέπει να δίνουν περισσότερα και οι φτωχοί λιγότερα.
- Διευκολύνοντας τους εισοδηματικά ασθενέστερους, να πληρώνουν τους φόρους τους με παραπάνω ευκολίες και τρόπους διακανονισμού.
- Σταματώντας τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τονώνοντας τα χαμηλά εισοδήματα. Αφήνοντας παραπάνω χρήματα στην τσέπη του μέσου Έλληνα, αυτά θα πέσουν κατευθείαν στην αγορά, αυξάνοντας την απασχόληση, τις ασφαλιστικές εισφορές, την είσπραξη φόρων, ΦΠΑ κλπ.
- Θεσπίζοντας φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές στην αγορά και στη δόμηση κατοικίας, ειδικά εκείνης που ‘χει να κάνει με τη μέση ελληνική οικογένεια. Έτσι θα πάρει μπρος η βιομηχανία της οικοδομής, που ‘ναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.
- Προωθώντας αποκρατικοποιήσεις υπό τη μορφή διάνοιξης των αγορών σε στρατηγικούς επενδυτικούς φορείς, ή εταίρους στο αντίτιμο της πραγματικής αξίας των μετοχών και όχι υπό τη μορφή ξεπουλήματος υπό το βάρος της κρίσης, σε τιμές κοψοχρονιά.
Αυτά είναι λίγα μόνο παραδείγματα για να μειώσουμε τα έξοδα και να αυξήσουμε τις εισπράξεις. Αυτονόητα και υλοποιήσιμα.
Γιατί δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;
Πρώτον, γιατί επί σαράντα χρόνια, δεν τα έχουν κάνει. Γιατί να τα κάνουν δηλαδή τώρα;
Δεύτερον, γιατί είναι η κομματική νοοτροπία της ανακύκλωσης της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, που δεν θα τους αφήσει ποτέ να τα κάνουν πράξη.
Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα; Γινόταν και γίνεται ένα όργιο λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Είναι δηλαδή τόσο δύσκολο να κινητοποιήσεις τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να πιάσεις τους κλέφτες; Φυσικά όχι! Αντί λοιπόν να πιάσουν τους κλέφτες, μετακυλύουν την όποια χασούρα, εξισώνοντας τις τιμές πετρελαίου θέρμανσης, με εκείνου της κίνησης, με τελικά θύματα τους φτωχούς ανθρώπους και ειδικά τους κατοίκους στα βόρεια της χώρας που περνούν τη μισή χρονιά, με θερμοκρασίες κοντά ή κάτω από το μηδέν.

  • Ταχθήκατε εξ αρχής κατά του Μνημονίου. Θεωρείτε εφικτή τη μονομερή καταγγελία του; Είναι εφικτή η έξοδος από την κρίση χωρίς μνημόνιο; Ποιες είναι οι προτάσεις σας στην περίπτωση αυτή προκειμένου να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες της χώρας εάν σταματήσει η δανειοδότηση από τους εταίρους μας;
Σαφώς ταχθήκαμε ενάντια στο Μνημόνιο, γιατί είναι το λάθος, όχι η λύση. Το Μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Στην εξαθλίωση του λαού.
Επιπλέον, είναι αντιδημοκρατικό, διότι δε διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση ούτε με βάση τις εκλογές του 2009 που ήταν άλλη τελείως η ατζέντα, ούτε με βάση τις τελευταίες εκλογές, που οι Έλληνες το καταψήφισαν.
Είναι επίσης αντισυνταγματικό, διότι το Σύνταγμα διατάζει να καλύπτουμε πρώτα τις ανάγκες του λαού και έπειτα δανειστές και άλλες εξωτερικές υποχρεώσεις.
Τέλος, είναι αντιευρωπαϊκό γιατί το πλαίσιο και οι αρχές του αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή συνθήκη και στην αρχή της αμοιβαιότητας.
Η καταγγελία του είναι απαραίτητη. Και η πολιτική, αλλά και η νομική. Και δεν μιλάμε μόνο για καταγγελία, αλλά για κατάργηση.
Σε ότι αφορά τη δανειοδότηση, ακόμη και οι New York Times αποκάλυψαν ότι οι δανειστές μας δίνουν λεφτά στη μία τσέπη και την ίδια ώρα μας τα παίρνουν από την άλλη, σε τόκους και χρεολύσια, χωρίς να ωφελούμαστε σε κάτι. Αλλά και το BBC είχε αποκαλύψει ότι, παρόλα τα ψέματα περί δήθεν ελάφρυνσης, η Ελλάδα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο σε πληρωμές τόκων και χρεολυσίων.
Είπα πριν, πως μηδενίζοντας τη σπατάλη και αυξάνοντας τα έσοδα, είναι απολύτως εφικτό να πληρώσουμε τις εσωτερικές μας υποχρεώσεις. Φανταστείτε δηλαδή, να προβούμε και σε κινήσεις εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου, που δεν περιορίζεται μόνο στη ναυτιλία και στον τουρισμό, αλλά αφορά την αγροτική μας παραγωγή που μπορούμε να στήσουμε σε νέες βάσεις, τα κοιτάσματά μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, την αξιοποίηση του σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας και των όπου γης Ελλήνων. Για όλα αυτά, μιλάμε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.


  • Θα συναινούσατε σε αλλαγές στο Μνημόνιο, αντί της καταγγελίας του; Μπορούν να αλλάξουν μονομερώς κάποια σημεία του;
Δεν μιλάμε ούτε για αλλαγές, ούτε για αναδιαπραγμάτευση. Αλλά για κατάργηση.

  • Αν υποθέσουμε ότι οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν με την καταγγελία του Μνημονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση; Επιμένετε ότι δεν συνεργάζεστε με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο;
Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση. Εμείς τους καλούμε όλους να κάνουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε την πατρίδα μας και το εθνικό συμφέρον. Και εθνικό συμφέρον σημαίνει απαλλαγή από το Μνημόνιο και κατάργησή του. Όσο για τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά είναι προσωπικά δεσμευμένοι με τις υπογραφές τους, για την αυστηρή τήρηση των όρων του Μνημονίου και εμπαίζουν τους Έλληνες όταν μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση. Εξάλλου, την θυμήθηκαν μετά το ράπισμα της 6ης Μαίου.

  • Ποια θα ήταν η στάση σας έναντι της ΝΔ εάν στην ηγεσία της επέστρεφε ο Κ.Καραμανλής;
Για μας η πολιτική δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά πρωτίστως αρχών. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα Κίνημα βασισμένο σε μία διακήρυξη αρχών. Αρχών πατριωτικών και δημοκρατικών.

  • Θα μπορούσαν να στραφούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης; Πού υπάρχει σημείο επαφής και πού μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές;
Σε ότι αφορά το Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει μπερδέψει, διότι αλλάζει καθημερινά θέσεις και στρατηγική. Φαίνεται σαν να παίζει με τις λέξεις. Έχει μιλήσει για καταγγελία, αναδιαπραγμάτευση, επαναδιαπραγμάτευση, ακύρωση, απαλλαγή, κατάργηση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει τι προτείνει και τι εννοεί.
Επίσης, έχουμε μεγάλη απόσταση στα Εθνικά Θέματα και στο Μεταναστευτικό. Ειδικά, η απαλλαγή της πατρίδας από το 1,5 με 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες είναι για μας ζήτημα υψίστης σημασίας. Και εκεί, έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.

  • Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούνταν να διαπραγματευτούν με την ΕΕ στις 18 Ιουνίου, ποια θα ήταν τα πρώτα βήματα που θα έκαναν;
Πρώτον, καταγγελία και κατάργηση του μνημονίου. Δεύτερον, επίσημη γνωστοποίηση του προγράμματος εθνικής δράσης και ανάπτυξης που έχουμε έτοιμο. Τρίτον, μία νέου τύπου συνεννόηση και συνεργασία, με σεβασμό στην ευρωπαϊκή συνθήκη και με πρώτη προτεραιότητα την προστασία του λαού μας και την ανάκαμψη της Οικονομίας μας με βάση τις δικές μας δυνάμεις και όχι με δανεικά.

  • Στις προτάσεις σας αναφέρεστε στην κήρυξη της ΑΟΖ. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει εκμεταλλεύσιμος ορυκτός πλούτος που θα αλλάξει την πορεία της χώρας, η ανακάλυψη, η εξόρυξη και η εκμετάλλευσή του παίρνει χρόνο. Τελικά, πώς μια τέτοια κίνηση θα είχε άμεσα αποτελέσματα;
Πέρα από επιστημονικές εκτιμήσεις, υπάρχουν επίσημα πλέον στοιχεία για τον υπολογισμό των προς εξόρυξη κοιτασμάτων. Με τιτλοποίηση των επερχόμενων εσόδων, είμαστε σε άμεση ετοιμότητα να καλύψουμε το πρωτογενές κεφάλαιο που έχουμε δανειστεί, συν τους νόμιμους τόκους. Ήδη, ως γνωστόν, υπάρχουν προτάσεις κατατεθειμένες στο υπουργείο Ανάπτυξης, από δύο ξένους επενδυτές υψηλού κύρους.


  • Πιστεύετε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ένα «σχέδιο Β» για την περίπτωση που υλοποιηθούν οι απειλές περί πιθανής εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ;
Δεν χρειάζεται τέτοιο σχέδιο, ούτε Α, ούτε Β, ούτε Γ, ούτε Δ. Γιατί δεν προβλέπεται διαδικασία ή τρόπος αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Δεν τίθεται καν ζήτημα και ως εκ τούτου, δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι των ψευτοδιλλημμάτων. Όσο για τα έξοδά μας, συν τις δανειακές μας υποχρεώσεις ως προς το πρωτογενές κεφάλαιο και τους νόμιμους τόκους, σας εξήγησα αναλυτικά πως μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Εξάλλου -και κλείνω με αυτό- ο πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος έλαβε τη ρητή διαβεβαίωση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Ζαννιά ότι τα έσοδά μας καλύπτουν τις εσωτερικές μας ανάγκες και υποχρεώσεις και ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου