Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ζαννιάς προς εφόρους: "Εισπράξτε για να πληρωθείτε!"




Την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ζήτησε από τους προισταμένους των οκτώ μεγαλύτερων ΔΟΥ, των πέντε μεγαλύτερων τελωνείων και των γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιάς.

Μάλιστα, τους έθεσε τον ποσοτικό στόχο να εισπράξουν περίπου 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου από τη δεξαμενή ληξιπρόθεσμων χρεών. Ειδικότερα, στη σχετική σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΥΠΟΙΚ να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να τονώσει τον ασθμένοντα προϋπολογισμό ο κ. Ζαννιάς ζήτησε:

- Να επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη από τη δεξαμενή ληξιπρόθεσμων χρεών ποσού 1 δις. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο. Με δεδομένο ότι έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 600 εκατ. ευρώ ο υπουργός αναμένει να εισπραχθούν άλλα 400 έως το τέλος Ιουνίου. Αυτό, όπως ζητήθηκε θα επιδιωχθεί μέσω της άμεσης ενεργοποίησης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης αλλά και της μαζικής αποστολής ειδοποιητηρίων σε όσους χρωστούν.

- Να αποσταλούν το ταχύτερο στους φορολογούμενους τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή όλων των φόρων που εκκρεμούν. Στη σύσκεψη εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων τον Ιούνιο καθώς όπως ειπώθηκε τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος είναι πολύ φουσκωμένα και η εξόφλησή τους θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα. Ο υπουργός Οικονομικών θέλοντας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εφόρους για να ενεργοποιηθούν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τους έδωσε την εξής εντολή: «Αν θέλετε να πληρωθείτε εισπράξτε».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου