Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότoφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότoφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, με διαδοχική επίθεση κατά δικυκλιστών Αστυνομικών.
Τραυματίσθηκαν τρεις (3) πολίτες, εργαζόμενοι - περαστικοί, στην περιοχή από την έκρηξη μοτοσικλέτας.
Καταστράφηκαν τρία (3) αυτοκίνητα και τέσσερις (4) μοτοσικλέτες
Σήμερα (14.05.2011) το μεσημέρι, ομάδα 25 έως 30 ατόμων περίπου, που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ κατά του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας λοστούς, έσπασαν τους υαλοπίνακες τριών (3) αυτοκινήτων και με εύφλεκτο υλικό που έριξαν εντός της καμπίνας προκάλεσαν σε αυτά εκτεταμένες ζημιές. Πρόκειται για δύο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και ένα συμβατικό όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.
Ταυτόχρονα, άτομα από την ίδια ομάδα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τρεις (3) ιδιωτικής χρήσης μοτοσικλέτες αστυνομικών που ήταν σταθμευμένες πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, οι οποίες καταστράφηκαν.
Αμέσως μετά, η ομάδα των κουκουλοφόρων, κατά την αποχώρησή της από το σημείο, επιτέθηκε σε δύο (2) δικυκλιστές αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, που διέρχονταν εκείνη τη στιγμή τη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, όπου και λειτουργούσε λαϊκή αγορά και, αφού περιέλουσαν τη συμβατική μοτοσικλέτα, της έβαλαν φωτιά.
Από τη φωτιά προκλήθηκε έκρηξη στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ένας (1) άνδρας και μια (1) γυναίκα, ημεδαποί ηλικίας 48 και 55 χρονών αντίστοιχα, που εργάζονταν στη λαϊκή αγορά, καθώς και ένας 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο. Και οι τρεις ιδιώτες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ο ημεδαπός είναι διασωληνομένος και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.






Για εγκληματική ενέργεια μιλά ο Χ. Παπουτσής

Για εγκληματική ενέργεια που «αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας και ότι γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων.

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να μην επιτρέψει να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας».

Ανακοινώσεις από αντιπολίτευση

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, είπε: «Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;
Εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του...».

Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή και να φοβίσουν τον λαό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ. Η αστυνομία χρειάζεται προστασία» τονίζει ο ΛΑΟΣ.

Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το κέντρο της Αθήνας ζητά και η Δημοκρατική Συμμαχία προειδοποιώντας ότι «όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τα περιστατικά θα πληθαίνουν επικίνδυνα».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», δέσμη μέτρων που θα αποσκοπούν στην εκτόνωση του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Τα μέτρα θα έχουν επίκεντρο την πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου