Κυριακή 18 Μαΐου 2014

VIDEO Συλλήψεις στην Ιταλία για πλαστά ομόλογα (Λέτε να δούμε το έργο να παίζετε και στην Ελλάδα με κάτι ''κοντούς σωτήρες'' )

VIDEO Συλλήψεις στην Ιταλία για πλαστά ομόλογα (Λέτε να δούμε το έργο να παίζετε και στην Ελλάδα με κάτι ''κοντούς σωτήρες'' )


Μια τεράστια παρτίδα πλαστών αμερικανικών κρατικών ομολόγων αξίας περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια - πάνω από το ένα τρίτο του εθνικού χρέους των ΗΠΑ - έχει κατασχεθεί από την ιταλική
αστυνομία . Οκτώ Ιταλοί έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για μια μεγάλης κλίμακας διεθνή απάτη .
Τα πλαστά ομόλογα και άλλους τίτλους που κατασχέθηκαν από μια ελβετική εταιρεία επενδύσεων κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης από την ιταλική , την Ελβετία, και τις αρχές των ΗΠΑ . Τα πλαστά πιστοποιητικά υπογεγραμμένα " Chicago , Illinois, Federal Reserve Bank " ήταν αποθηκευμένα σε κασόνια με σφραγίδα " Federal Reserve System , Συνθήκη των Βερσαλλιών "  . Τα ομόλογα έφεραν την ψευδή ημερομηνία έκδοσης του 1934 .
Οι παραχαράκτες  σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τα πλαστά πιστοποιητικά ως εγγύηση για την εξασφάλιση των δανείων σε μια σειρά από τράπεζες της Ελβετίας ,  είπε, ο εισαγγελέας της νότιας πόλης Potenza Ιταλίας όπως αναφέρεται από το Reuters .
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο  για την ιταλική μαφία και  τοκογλυφία . Ωστόσο, όταν οι ιταλικές αρχές αποκάλυψαν ένα διεθνές δίκτυο που σχεδίαζε απάτη μεγάλης κλίμακας , κάλεσαν τους συναδέλφους τους στη Ελβετία και των ΗΠΑ  . Οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ βοήθησαν να εντοπιστούν τα ομόλογα ως προϊόντα απομίμησης .
Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να εξαπατήσουν ελβετικές τράπεζες με πλαστά αμερικανικά ομόλογα , αλλά η πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα .
Το 2009 οι αξιωματικοί της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας συνέλαβαν δύο Ιάπωνες υπήκοους, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν τα ιταλικά σύνορα και να εισέλθουν στην Ελβετία με μια βαλίτσα γεμάτη ψεύτικα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ αξίας 134.500.000.000 δολάρια .
Σε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2009 δύο Φιλιππινέζοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μιλάνου με μια τσάντα των πλαστών αμερικανικών ομολόγων ύψους περίπου 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους έξι λαθρέμποροι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης σε ένα κατάστημα ανάπαυσης αυτοκινητόδρομο . Είχαν φέρει ένα χαρτοφύλακα γεμάτο με πλαστά ομόλογα αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Λέτε να δούμε το έργο να παίζετε και στην Ελλάδα με κάτι ''κοντούς σωτήρες'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου