Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Bernanke: Η Ευρώπη δεν είναι κοντά σε μια μακροπρόθεσμη λύση








 Bernanke: Η Ευρώπη δεν είναι κοντά σε μια μακροπρόθεσμη λύση
Η Ευρώπη δεν φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε μια μακροπρόθεσμη λύση για την κρίση χρέους δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben Bernanke μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την οικονομία στο Κογκρέσο.

"Δεν πιστεύω ότι [οι Ευρωπαίοι] βρίσκονται κοντά σε μια μακροπρόθεσμη λύση που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και μέχρι να βρουν αυτές τις μακροπρόθεσμες λύσεις θα βλέπουμε περιόδους μεγάλης μεταβλητότητας στις χρηματοοικονομικές αγορές", δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.

Κάλεσε ταυτόχρονα τα μέλη του Κογκρέσου να βάλουν τον αμερικανικό προϋπολογισμό σε μια σταδιακή πορεία προς τη βιωσιμότητα προστατεύοντας ταυτόχρονα την οικονομική δραστηριότητα από μια απότομη προσαρμογή.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ταυτόχρονα τα χθεσινά του σχόλια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη επιβραδύνει τους τελευταίους μήνες λόγω της υψηλής αβεβαιότητας και των πιέσεων από το εξωτερικό. Υπογράμμισε και πάλι ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, για να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα προσθέτοντας ότι δεν περιμένει η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Απέρριψε τέλος τις προτάσεις για μεγαλύτερο έλεγχο στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την άσκηση πολιτικών πιέσεων στην κεντρική τράπεζα.

Η Fed ήδη ελέγχεται από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, σημείωσε ο Bernanke και πρόσθεσε ότι η κατάργηση της εξαίρεσης για το μέρος εκείνο που αφορά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Fed.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου